Teljesen megújul a Campona, a családok élményközpontja

A korábbi terveit finomhangolva, és a megváltozott piaci- és vásárlói környezetre reagálva újítja meg tulajdonosa, a CPI Property Group a Campona teljes vásárlóterét és az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló egységeket. A felújítás döntő része a korábbi tervekkel összhangban már 2021-ben megvalósul, a kivitelezés májusban kezdődik, a nagyságrendileg 3 milliárd forintos beruházás pedig várhatóan 2022 elején zárul. A tervek szerint megújulnak a bejáratok, a bevásárlótér és az ételudvar, valamint a mosdók is.

A felújítás során közel 10.000 m2 burkolat és 4.450 m2 álmennyezet újul meg, az ételudvaron a korábbi 275 helyett 415 személy tud majd kényelmesen étkezni, az épületben pedig 200 növény mellett 20 relax zóna is várja majd a vásárlókat. A világítás megújításakor közel 2 kilométernyi LED szalag fog beépítésre kerülni.

Az újjászülető Campona számos meglepetéssel fog szolgálni a látogatói számára. A családosok számára olyan belső játszóterek kerülnek kialakításra, amelyek a gyermekek fejlődésére fókuszáló eszközöket biztosítanak majd. A vásárlás során pihenni vágyóknak relax zónák, a közösségi médiában aktív fiataloknak pedig egy folyamatosan új tematikát biztosító Insta fotósarok is a tervek között szerepel.

Folyamatosan szeretnénk megújítani a bérlői mixet is, hogy a családi és közösségi élmény iránti igényeknek minél jobban megfeleljünk. A pandémiás helyzetben mágnesbérlőket behozni nagy kihívást jelent, de most is reményteli tárgyalásokat folytatunk leendő bérlőkkel, hogy az elkövetkezendő 1-1,5 évben új üzletek is megjelenjenek a Camponában. A bérlők természetesen nagyon örülnek a bevásárlóközpont megújulásának, emellett a Tropicarium is meghosszabbította a szerződését az elkövetkezendő 10 évre, miközben megújítja a gépészetet és felfrissíti a teljes koncepciót, mondta Gereben Mátyás, a CPI country menedzsere a sajtó számára rendezett háttérbeszélgetésen.

A zöld közlekedési módokat preferáló vendégek számára biciklitároló és szervízoszlop is kialakításra kerül, a jelenlegi elektromos töltést biztosító parkolókon túl. A 21. század körforgásos gazdaságának szellemiségét követve nem csak a Campona-ban található bérlők-, hanem a vásárlók számára is szelektív hulladékgyűjtők lesznek kihelyezve a házban.

A fenntarthatóság jegyében a burkolatok főként újrafelhasznált anyagok gyártásából származnak majd, illetve megújul 11 darab hűtő és fűtő gép is, amely ugyancsak a környezetbarát technológiai megoldásokkal üzemel tovább. A bevásárlóközpont megújításának tervezésében az Access4you is részt vett, ennek köszönhetően a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők továbbra is akadálymentesen közlekedhetnek a házban.

A Campona több, mint két évtizede az egyik legvonzóbb bevásárlóközpont a dél-budai térségben és agglomerációban főleg a családos bevásárlók számára. Ez nem is véletlen, hiszen a plázákra általánosan jellemző kereskedelmi egységek mellett olyan szórakozási lehetőségek várják a látogatókat, mint a Tropicarium, a Kockapark vagy a Játszóház.

A beruházás követi a retail szektorban megjelenő új trendeket, hiszen míg korábban a divatüzlet-funkció dominált a bérlői mixben, addig ma már a közösségi programok, az igényes gasztronómia és a szórakoztatás is jelentős mértékben meghatározzák a bevásárlóközpontok sikerét. A CPI CityMarket néven két strip mallt is üzemeltet Soroksáron és Dunakeszin, azonban itt sokkal nehezebb a bérlői mixet megváltoztatni a szokások és a fizikai adottságok miatt, bár itt is megjelenhetnek az új tendenciák, tette hozzá Gereben Mátyás.