Új dimenziók nyílnak az építőiparban. Stratégiai együttműködést kötött a Masterplast és a KÉSZ Csoport

Ács Balázs, a Masterplast alelnöke hangsúlyozta, hogy az építőipari kivitelezői szektorban komoly kihívást jelent a nem megfelelő minőség és a komoly szakemberhiány, illetve a környezetvédelem, ezekre kerestek közösen megoldást, így került látóterükbe a moduláris építési rendszer. A KÉSZ az acélszerkezetekkel, míg ők elsősorban a hőszigetelő anyagok beépítésével járultak hozzá a modulházak kifejlesztéséhez.

A tesztfázis végére értek, az első, öt modulból álló prototípust sárszentmihályi telephelyükön egy munkanap alatt felépítették, ezért most már a piacra lépésre koncentrálnak. Közölte, hogy üzemcsarnokukban évente 500 modul legyártására képesek, ha a piac nyitott lesz erre a technológiára, további beruházásokkal növelni is tudják a kapacitást. Ács Balázs kérdésre elmondta: a moduláris technológia nagy lépés a minőség és a precizitás felé, miközben az elkészült épület paramétereiben közel áll a passzív házakhoz, többek között gépi szellőztetést és egyéb okos megoldásokat használ. 

Úgy vélte, akár sorházak, ikerházak, vagy lakóparkok építésekor is szóba jöhetnek a modulházak, ám egyelőre az ipari csarnok fejépületek (iroda, tárgyaló, öltöző, szociális helyiség), illetve a szállás jellegű épületek (kollégium, szálloda, motel) területén igyekeznek betörni a piacra. Árával kapcsolatban kifejtette: az nagyságrendileg ott van, ahol egy hagyományos technológiával épített lakóépületé, ám a minőség, a gyorsaság és a környezetvédelmi szempontok alapján sokkal előnyösebb a moduláris építés, ráadásul viszonylag könnyen költöztethető is.

Vida Tamás a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az acélszerkezetek kapcsán találtak egymásra a Masterplasttal, a modul rendszerű épületek acél vázszerkezetét fogják tervezni és legyártani. Megerősítette, hogy az építőiparban nagy szakemberhiány van, ami a moduláris építkezéssel jól orvosolható. Csokró Gábor, a Masterplast Modulhouse Kft. cégvezetője kiemelte: az üzemi előregyártásé a jövő, mert a helyszíni munka drága és szűkös a szakmunka elérhetősége. Jelezte, hogy a modulok 85-90 százalékos készültséggel kerülnek ki az üzemből, a helyszínen össze kell azokat állítani, miközben jól kombinálhatók hagyományosan épített épületekkel. Mint mondta, a rendkívül erős acélvázra maximum 19,2 négyzetméter alapterületű, 2,65-2,75 méter belmagasságú modult tudnak gyártani, a gyártási idő 35-60 munkanap.

A készre gyártott moduláris épületelemek szállítása közúton történik, az építés helyszínén pedig daru és egy kisebb összeállító csapat segítségével néhány nap alatt kivitelezhető az építés. A moduláris épületek kivitelezése gépészettel előkészített betonaljzatra történik. A technológia előnye az újrahasznosíthatóság, az épület funkcióváltozás esetén szétszedhető és a teljes életciklusa alatt akár 2-3 alkalommal költöztethető, áttelepíthető. A modularitás magában hordozza az épületek bővíthetőségének, és emeletes kialakításának lehetőségét is.

Fotó: Getty Images – illusztráció