A zöld minősítési rendszerek sebességet váltottak az ingatlanpiacon

Design&build 2022-11-30

Jönnek a LEED és a WELL kettős tanúsítási útvonalai, amelyek célja, hogy világszinten támogassa az építési szektort a klíma és az egészség kérdéseiben a vezető szerepvállalásban.

A U.S. Green Building Council (USGBC) és az International WELL Building Institute (IWBI) bejelentette stratégiai partnerségük bővítését, melynek célja azon épületek elfogadásának felgyorsítása, melyek előtérbe helyezik az embereket, a közösségeket és a természeti környezetet. 2023 elejétől kezdődően a partnerség a kettős WELL és LEED minősítések megszerzési folyamatának egyszerűsítésére fog összpontosítani a kétirányú átjáráson és a Green Business Certification Inc. (GBCI) általi  felülvizsgálat révén, írja a hugbc.hu.

"Azzal, hogy szorosabb szövetséget kötünk a USGBC-vel, nemcsak jelentős lépéseket teszünk a WELL és a LEED együttes terjedésének jobb támogatására, hanem erőteljes piaci jelzést is küldünk arról, hogy a fenntarthatóságnak és az egészségnek kéz a kézben kell járnia" - mondta Rachel Hodgdon, az IWBI elnök-vezérigazgatója. "Az IWBI-nek és a USGBC-nek közös az értékrendje. Ez most egy kulcsfontosságú pillanat arra, hogy megduplázzuk a partnerségünket, megragadjuk a lehetőségeket, hogy új ötleteket és hatékonyságot szabadítsunk fel, több innovációt indítsunk el, és inspiráljuk globális közösségünket." Ezen túlmenően a partnerség révén a USGBC és az IWBI kiterjeszti és bővíti közös erőfeszítéseit számos más priorizált területen, pl. a társadalmi méltányosság, a fenntartható finanszírozás és az érdekérvényesítés.

"Ez a következő fejezet az IWBI-vel való partnerségünkben, amely világszerte globális figyelmet és vezető szerepet biztosít az épületek és szervezetek egészségének és jólétének javítására" - mondta Peter Templeton, az USGBC és a GBCI elnök-vezérigazgatója. "Nemcsak azért teszünk többet, hogy a LEED-et és a WELL-t összekapcsoljuk a piacon, hanem olyan közös szervezeti célokat is összehangolunk, mint a méltányosság növelése az épített környezetben, új tőkeforrások megnyitása a zöld és egészséges épületek számára, és egységes hangot adunk közös prioritásainknak".

A partnerség a LEED és a WELL elfogadásának felgyorsítására, valamint a növekvő zöld munkaerő támogatására szolgáló új eszközök és források kifejlesztésére irányuló jövőbeli lehetőségeket is vizsgálni fogja.

Fotó: Getty Images

Partnereink