A történelem legnagyobb digitalizációs forradalma zajlik

Innováció 2020-12-17

A KPMG legfrissebb globális felmérése szerint a digitalizáció eddig soha nem látott mértékű lökést kapott a járványhelyzet miatt. Az irodaházakban azonban nem csak a biztonságos munkakörnyezet megteremtése a cél, hanem a bérlők hatékonyságát is növelni kell az új megoldásokkal.

A KPMG a világ 83 országában több mint 4200 informatikai vezető megkérdezésével készítette el idén is a nemzetközi Harvey Nash/KPMG CIO felmérést, amely a járvány előtti állapotot hasonlítja össze a pandémia okozta változásokkal. A megkérdezett informatikai vezetők szerint nagyobb büdzsével gazdálkodhattak, a munkájuk során az adatbiztonsági beruházások kerültek az élre, megelőzve az ügyfélélmény növelését és az infrastruktúra fejlesztését szolgáló kiadásokat.

Előtérbe került az operatív működés hatékonysága, az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás digitális térbe helyezése és új termékek, szolgáltatások fejlesztése. A változásokat jól jelzi, hogy az IT beruházási keret csaknem kétszerese a 2008-as válságot követő év informatikai keretösszegének.

Tízből 4 informatikai vezető arról számolt be, hogy a válság alatt a cégüket több kibertámadás érte, mint korábban. A támadásoknak több mint háromnegyede adathalász-kísérlet volt, és csaknem kétharmada rosszindulatú programok (malware-ek) formájában jelentkezett, ami arra utal, hogy az otthoni munkavégzésre való áttérés növelte a kitettséget. Az IT vezetők 86 százalékának a távmunka feltételek kialakítása jelentős kihívást jelentett, 43 százalékuk szerint a munkatársaik több mint fele a világjárvány után is otthonról dolgozik majd.

A válaszadók 73 százaléka szerint az elmúlt 12 hónapban kínált digitális megoldások jelentősen növelték az ügyfél-elégedettséget, ennek hatására az ügyfélélmény még inkább a vállalati stratégia fókuszába került. Az informatikai vezetők egyharmada szerint a kiberbiztonsági szakértők voltak a legkeresettebbek a járvány alatt.

A digitális ügyfél-kiszolgálásé a jövő. Előrelépés van az adatbiztonságot, az adatelemzést, a robotizálást, az adatvédelmet, az ügyfélélményt és a felhő technológiát érintő beruházások területén – értékelte az elemzést Kórász Tamás, a KPMG partnere, a Management Consulting és a Technológiai Tanácsadási terület vezetője.

A kereskedelmi ingatlanokban zajlik a digitális forradalom

A hatalmas változásokat a Memoori piackutató és tanácsadó vállalat adatai is megerősítik, hiszen a harmadik negyedévben 32%-kal emelkedett az okosépületek és -technológiák finanszírozásának, befektetéseinek volumene globálisan, miközben ezek értéke 69%-kal nőtt dollárban, összehasonlítva az előző év hasonló időszakával.

Az intelligens épület- és városfejlesztési technológiákba folyamatosan érkeznek a kockázatitőke-finanszírozások, a magántőke- és a stratégiai beruházások. A Memoori 99 finanszírozási kört azonosított 2020 harmadik negyedévében, ami 2%-kal több, mint a 2020 második negyedévi ügyletek száma. A befektetett összeg volumene elérte a 3,5 milliárd dollárt a negyedévben, ami kiemelkedő összegnek számít.

A startupokba történő invesztíciók olyan tevékenységekben jelentek meg, amelyek többek között az érintés nélküli beléptetést és látogatókezelést, a beltéri levegő minőségének érzékelését, a társadalmi távolságtartást segítő intézkedéseket, a beltéri kihasználtságot elemző platformokat támogatják, vagyis az új technológiák az épületek biztonságos újbóli megnyitását, és általában a kereskedelmi ingatlanok digitális átalakítását célozzák meg.

A COVID-19 járvány megnövelte a helyalapú technológiák (pl. társadalmi távolságtartás, kapcsolattartás nyomon követése) iránti keresletet az egészségügyben és más szektorokban is, hiszen a vállalatok célja, hogy biztonságosan újranyissák többek között a gyárakat, a sportstadionokat és az irodákat.

Hogyan vizsgálhatják az irodákat?

Az irodaházakban a feladat kettős, hiszen egyrészt az újranyitás után újabb protokollok léptek életbe az egészséges munkakörnyezet megteremtés érdekében, másrészt a digitális megoldások segítségével tovább kell növelni a céges működés hatékonyságát. Így például a kihasználtsági adatok gyűjtésével megtudhatjuk, hány ember használja az irodát, hol koncentrálódnak, hol töltik szívesen az idejüket. A felhasználás és a kihasználtság, valamint a visszacsatolások és a fókuszcsoportok adatainak nyomon követésével meg tudjuk határozni, hogy mely tereket, eszközöket és technológiákat kell alkalmazni a szervezet hatékony támogatásához.

Az adatok gyűjtésének legnyilvánvalóbb forrásai a digitális infók, amelyek a munkavállalók által használt technológiai eszközök interakcióiból származnak. Ide tartozik például a konferenciatermek foglalási szoftvere, a munkaállomások és a helyiségek kihasználtságának érzékelői stb. A cégvezetés ezután összegezheti az adatokat a munkahelyi felmérések eredményeivel, és stratégiai cselekvési terveket dolgozhat ki az egyes projektcsapatok számára.

Fotó: pixabay.com

Partnereink