Elindult a Social Impact Award közönségszavazása

Innováció 2021-09-14

Elindult az online közönségszavazás a Social Impact Award közösségépítő és üzletfejlesztési program döntős projektjeire. A Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány, az Impact Hub Budapest és az Indotek Group szervezésében megvalósuló képzési és támogatási program részeként 7 döntős csapat vett részt a nyári inkubációs folyamatban, amelynek során a résztvevők mentorok segítségével fejleszthették tovább ötleteiket. A legígéretesebb projektek közül a szakmai zsűri két nyertesről dönt majd, a közönségszavazás keretében pedig egy közönségdíjas projekt is díjat kap majd. A nyertesek fejenként 1500 euró értékű támogatásban részesülnek. A közösségszavazás szeptember 29-ig tart, a nyerteseket pedig a szeptember 30-ai díjátadón hirdetik ki az Impact Hub Budapestben.

Elindult a Social Impact Award innovatív közösségépítő és üzletfejlesztési program közönségszavazása, amelynek során 7 társadalmi és környezeti témákkal foglalkozó projekt közül lehet kiválasztani a legígéretesebbet. Az Impact Hub Budapest és az Indotek Group közös szervezésében megvalósuló program döntős csapatai az elmúlt 2,5 hónapban egy inkubációs időszak során üzletfejlesztéssel, pénzügyi tervezéssel, valamint befektetésekkel foglalkozó workshopokon bővíthették tudásukat, miközben mentoraik segítségével tovább fejleszthették egyedi ötleteiket. A hazai program lezárásaként, a szeptember 30-ai díjátadón 5 perces előadások („pitchek”) keretében mutathatják be a fenntarthatóságra, esélyegyenlőségre, illetve különböző gazdasági témákra épülő megoldásaikat.

A döntős csapatok közül a szakmai zsűri két nyertest választ majd, a közönségszavazás során pedig egy további díjazott kiválasztására van lehetőség. A nyertes pályázatok fejenként 1500 euró értékű támogatásban részesülnek a projektjük megvalósításához. Emellett a három nyertes képviseli majd Magyarországot az októberben megrendezésre kerülő nemzetközi Social Impact Award csúcstalálkozón is, ahol a világ több pontjáról érkező, innovatív ötletekkel rendelkező fiatal vállalkozók mutathatják be projektjeiket.

 A döntőbe jutott csapatok ígéretes megoldásokat kínálnak számos társadalmi és fenntarthatósági problémára, így például olyan témákkal is foglalkoznak, mint a szegénység, az éghajlatváltozás, a fenntartható fogyasztási és termelési minták, az egészséges élet és jólét, az egyenlőtlenség, a fenntartható fejlődés, a rugalmas infrastruktúra, a tartós és befogadó gazdasági növekedés, valamint a tisztességes munkához való hozzájutás.

 A 7 finalista pályázat:

  • Aranyani: egy App Inventorban készült applikációt fejlesztő vállalkozás, amelynek a célja, hogy környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos információkat nyújtson az embereknek.
  • Carely: egy társadalmi vállalkozás, amelynek a fő célja, hogy megváltozott munkaképességű emberek számára kínáljon befogadó és biztonságos munkalehetőséget.
  • Énprojekt: egy szakemberek közvetítésében segítő vállalkozás, amely a mentális egészséget és a karriertudatosságot kívánja támogatni.
  • Green Digital: egy online interaktív képregények tervezésével foglalkozó vállalkozás, amely a képregények segítségével szeretné kinevelni a zöldgenerációt.
  • Kontekt: egy időseknek szánt, képernyőhöz csatlakoztatható készüléket fejlesztő vállalkozás, amely elősegíti a videóhívások létrehozását.
  • Not Targets: egy oktatóanyagként, illetve intézményekben is használható társasjáték fejlesztésével foglalkozó vállalkozás, amely az áldozathibáztatás tabuját kívánja megtörni.
  • Redo Fashion: egy divatos kiegészítőket tervező vállalkozás, amely magyar divatmárkák szabászati és egyéb textilhulladékait felhasználva dolgozik és megváltozott munkaképességű személyeket alkalmaz.

Fotó: hungary.socialimpactaward.net

Partnereink