Magyar tervezővállalat Európa top 10 BIM-szolgáltatója között

A Construction Tech Review szerkesztőségének szakmai stábja összetett, többlépcsős minősítési folyamatot követően – az olvasók, saját piackutatóik és egy iparági grémium bevonásával – harmadik alkalommal adja közre a kontinens top 10 BIM-megoldásszolgáltatójának listáját. Azt a listát, amelyikre a közép-európai régióból idén egyedül a BuildEXT Kft., a hazai piac egyik vezető digitális épületinformációs modellezésre (BIM) specializálódott tervezőirodája került fel.

„Óriási megtiszteltetés, egyben markáns pozitív visszajelzés is, hogy egy nemzetközi szakmai magazin egyetlen közép-európai vállalatként az európai top 10-be sorolt minket. A BuildEXT valóban élen jár az építőipar digitalizációjának gyakorlati bevezetésében, az információmodell-alapú tervezés és a kivitelezéskoordináció munkafolyamatainak fejlesztésében és alkalmazásában. Célunk, hogy tudásunkkal és a digitalizáció új eszközeivel gyökeresen átalakítsuk az építőipari folyamatokat. Ezzel a megrendelőinknek sok időt, energiát és pénzt spórolunk meg, a gyermekeinknek pedig egy alacsonyabb CO2-kibocsátású, fenntarthatóbb épített környezetet hozunk létre – fogalmazott Livják Csaba, a cég alapító tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető elmondta, a BuildEXT jellemzően X és Y generációs – külföldről hazatért, illetve saját nevelésű – mérnökcsapata virtuális épületeket tervez magasan automatizált szoftverkörnyezetben, ami lehetővé teszi, hogy akár 60 tervező valós időben egy központi modellt építsen, szimuláljon és optimalizáljon, majd ebből tervet generáljon.

Nem terveket gyártunk, hanem felépítjük az épületek digitális prototípusát, és a modell elemeit feltöltjük a rájuk jellemző információkkalMindezt felszinkronizáljuk egy webes platformba, melyet böngészőből vagy appokon keresztül lehet elérni az építkezésről, akár egy egyszerű okostelefonnal is. Így valós idejű, élő információt kapunk a kivitelezés során, ami nemcsak felgyorsítja a kommunikációt és a változásmenedzsmentet, de kiküszöböli a hibákat, leegyszerűsíti a tervek megértését, illetve felgyorsítja és megkönnyíti az épület üzemeltetését is” – emelte ki.

Fotó: pixabay.com