Mesterséges intelligencia egy szupermarketláncban

Nemrég a Fujitsu bemutatta a retail üzletágnak szánt új AI-modult, amely mesterséges intelligencia-avatarokat és személyre szabott promóciós tartalmakat generál digitális jelzéseken a fogyasztók bolti viselkedési adatai alapján.

A Retail AI Institute támogatásával a Fujitsu augusztus 3-tól megkezdte a technológia tesztelését az Aruk Mitajiri Store üzletekben Hofu városában. Mindezt azzal a céllal tette, hogy olyan problémákra keresse a megoldást, mint a munkaerőhiány megoldása automatizálás révén, illetve hogy a sokszínű ügyfelek egyedi igényeihez igazítsa a szolgáltatást innovatív, mégis praktikus mesterséges intelligencia megoldásokkal, írja a techkalauz.hu.

A megoldás a generatív mesterséges intelligencia és a Fujitsu egyedi emberi érzékelési technológiáját egyaránt kihasználja, hogy ügyfélközpontúbb vásárlási élményt nyújthassanak az üzletben. Továbbá segíti a kiskereskedőket az értékesítési célzás javításában olyan promóciókkal, amelyek reagálnak a vásárlók érdeklődését jelző gesztusokra, valamint személyre szabott avatarokat és termékinformációkat generálnak.

Az ügyfelekkel végzett helyszíni próbákat követően a Fujitsu azt tervezi, hogy a 2023-as pénzügyi év során piacra dobja az új megoldást a „Fujitsu Kozuchi (kódnév)” AI-platformjának moduljaként, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan teszteljék és telepítsék a fejlett AI-technológiákat az üzleti életben.

Az AI olyan célok elérését is lehetővé teszi, mint például több promóciós eszköz kiválasztása, a hatásmérés automatizálása és az értékesítés javítása. Az elmúlt években ugyanis, amikor a vásárlók egyre kifinomultabbak és válogatósabbak, a kiskereskedőknek szembe kell nézniük azzal, hogy el kell térniük a hagyományos, „mindenkire való” marketingtől, és olyan innovatív megközelítéseket kell alkalmazniuk, amelyek vonzó, fogyasztóbarát élményt nyújtanak a vásárlóknak.

Fotó: Getty Images