A Meta, vagyis a Facebook hiperskálás adatközpontot épít Kansas Cityben

A Meta, a korábban Facebook néven ismert cég a Kansas City régiót választotta egy 800 millió dolláros hiperskálájú adatközpont helyszínéül. 100 százalékban megújuló energiával látja el, és további energiával járul hozzá a régió hálózatához.

A Golden Plains Technology Parkban egy több mint 500 ezer négyzetméteres adatközpontot építenek, ahol a Meta a következő években több mint 800 millió dollárt fektet be majd be különböző létesítményekbe.

Az új központ a tervek szerint 2024-ben kezdi meg működését, amely nettó nulla szén-dioxid-kibocsátással járul hozzá a fenntarthatósághoz, és célja a LEED Gold minősítés megszerzése. 32 százalékkal kevesebb energiát fog fogyasztani, és átlagosan 80 százalékkal víztakarékosabb lesz, mint a jelenlegi ilyen típusú létesítményekre vonatkozó szabvány.

Kansas City és környéke egyébként az egyik legfejlettebb hálózati sűrűséggel rendelkező régió az Egyesült Államokban, ahol több mint 5,5 millió mérföldnyi üvegszálat telepítettek. Ez az infrastruktúra biztosítja a Meta számára azokat az erőforrásokat, amelyekre a hosszú távú sikerhez szüksége van piacon” – mondta Tim Cowden, a Kansas City Régió Fejlesztési Tanács elnök-vezérigazgatója.

Kép forrása. KansasCityDataCenter Facebook-oldal