Új appot tesztelnek az építőipari logisztikában

Innováció 2021-06-14

Közel 20 nagyberuházási projekten pilot üzemmódban már sikeresen fut a DTLS intelligens szállítólevél használata, a legnagyobb kivitelezők és gyártók együttműködésével. A koncepció mögé állt a kormány is a Nemzeti Fenntartható Építésgazdaság Stratégia alapján született kormányhatározatában.

A kormány egyértelművé tette, hogy a közösségi beruházásoknál költséghatékonyság növelésével, a minőség biztosítással, valamint a hulladékgazdálkodás fejlesztésével akarja elérni a fenntartható növekedést az építőiparban. Ezeket a célokat a digitalizáció előírásával, támogatásokkal és számos további szabályozói intézkedéssel kívánja megvalósítani. A Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiában az alap- és építőanyag gyártás, az építési termék gyártás és kereskedelem fejlesztésének, mint stratégiai beavatkozási irányának egyik legfontosabb eleme a terep-logisztika optimalizációja. Ennek keretében előírja az egységes, intelligens szállítólevél bevezetését az állami beruházások esetén, amely a készlethatékonyság növelését, a beépítésre kerülő termékek minőségbizosítását és termék-életút követést segíti elő. 

Az anyaggazdálkodás digitalizálása olyan készletgazdálkodást tesz lehetővé a kivitelezők számára, amely csökkenti a pazarlást, az áruhiány miatti leállást vagy a túlrendelést, valamint kiszámíthatóbb rendelési magatartást eredményez. A szállítólevél kezelés automatizálása felgyorsítja a számlázást, jelentősen csökkenti az adminisztrációt. A kezdeményezés alulról indult, mikor a Digitális Terep-Logisztika Standardot támogató, főként kivitelező cégek közel egy éve felismerték, hogy csak úgy lehet digitalizálni az anyaggazdálkodást, ha egy közös építőanyag-adatbázisra épülő terep-logisztikai standard jön létre, a megrendelők (kivitelezők) és a beszállítók (építőanyag gyártók és kereskedők) informatikai rendszerei között létrejön egy digitális kapocs. 

A megoldás fejlesztésében a BauApp az elmúlt évben rengeteget haladt, közösen együtt fejlesztve partnereivel mára eljutottak oda, hogy a DTLS-re épülő intelligens szállítólevelet használó pilot projektek sikeresen futnak, tehát a megfelelés akár azonnal megvalósítható a DTLS-hez való csatlakozással, ami a gyártók és kereskedők számára ingyenes csomaggal is elérhető. Az intelligens szállítólevelet a beszállító (vagyis az építőanyag gyártó vagy kereskedő) állítja ki, eközben a papír alapú szállítólevélre kerül egy QR kód, amely a digitális értékláncban lesz a papír alapú kapocs az építőanyag beszállító és kivitelező között. 

A QR-kódot egy mobilalkalmazással beolvasva, a helyszínen az árut gyorsan, tételesen lehet átvenni és a készletre venni. Az átvételről azonnal digitálisan aláírt szállítólevelet kap pdf-ben a gyártó, a kereskedő és a fuvarozó. Június közepétől kezdve elkezdődik az integráció kialakítása, hogy a meglévő vállalatirányítási rendszerhez integráltan tudja majd kiállítani a gyártó és a kereskedő az intelligens szállítólevelet, ami ilyen formában nem jelent plusz, manuális munkát a beszállítóknak. A termékek követésére és felismerésére a rendszer több lehetőséget biztosít. Az egyedi DTLS termékkódok mellett hamarosan a saját gyártói cikkszámok, továbbá a nemzetközi standardoknak megfelelő GS1 által biztosított EAN/GTIN kódok (mint a legszélesebb körben elterjedt vonalkódok) használatára is lesz lehetősége integrált működés esetén a beszállító cégeknek, ezzel is megkönnyítve a digitális rendszerre való átállást. 

Ezeken a helyszíneken folyik az éles tesztelés: Market a MOL Campus és az OTP székház építkezésén, míg a WHB Törökbálinti Tükör Szolgáltatóháznál indította el a tesztelést. A Metrodom az alkalmazás bevezető projektjeként a Teve utcában épülő társasházat és a Bosnyák téri projektjüket választotta. A KÉSZ három pilot projektje a Duna Terasz, a Duna Pearl, valamint a Szegedi Egyetem infektológiai tömbje. A Futureal-csoport nem projektet, hanem olyan partnereket keres, akik már digitális szállítólevelekkel dolgoznak a Cordia lakás építésein. A Magyar Építő Zrt. esetében a Magyar Zene Házánál, a Néprajzi Múzeum építkezésén, a Nemzeti Atlétikai Stadion fejlesztésén és a Nyugati Pályaudvar felújításánál már elkezdődött a pilot. A GroundUp a WaterFrontCity beruházást választotta.

Partnereink