A bisztró, ahol ehetsz és bankolhatsz egyszerre

Iroda 2017-11-15

A MagNet Bank neve bizonyára sokak számára ismerősen cseng már. A formabontó, különleges megoldásokat kedvelő pénzintézet nemrég a Házikóval vágott bele egy ígéretesnek tűnő projektbe. A két teljesen magyar tulajdonban lévő vállalat új közösségi pontjában jártunk, ahol egyszerre intézhetjük banki ügyleteinket és élvezhetjük a friss kávé zamatát.

A MagNet nem egy hagyományos bankfiók, ahogy a benne működő Házikó Bisztró sem mondható megszokottnak: valahol félúton vannak a kettő között van – ők közösségi pontként definiálják magukat. A MagNet Banknak nem ez a legelső kezdeményezése, amikor a kellemest a hasznossal köti össze. A banki ügyintézéstől sokan már előre tartanak: általában hosszú várakozási idő, sorban állás, feszült hangulat jellemzi a hagyományos pénzintézetekben töltött időt. A MagNetnál ezen kívántak változtatni, hogy az ügyfél ne rossz szájízzel távozzon tőlük, hanem a hagyományos szolgáltatásokon kívül valami pluszt is kapjon tőlük. Ez az újgenerációs hozzáállás szülte meg a bisztró-bank gondolatát, ahol a várakozás és az ügyintézés közben is ehetünk-ihatunk, méghozzá nem is akármit: a MagNet híres a társadalmi ügyek felkarolásáról és a fenntartható fejlődést elősegítő kezdeményezések támogatásáról, így nem volt kérdés, hogy a bankfiókban kínált ételeket és italokat is ebben a szellemben választják ki.

A MagNet ezúttal a HÁZIKÓ-t választotta partneréül, hiszen a fővárosi cég – hazánkban egyedülállóan – kizárólag magyar kistermelőktől és vegyszermentes gazdaságokból beszerzett alapanyagokból dolgozik, miközben maximálisan figyel a szezonalitásra, a frissességre és az átláthatóságra, hogy amit vendégeik tányérjára tesznek, annak minden morzsájáról lehessen tudni, miből van és honnan származik. A tavaly Telekom Delfin Díjjal is kitüntetett Házikó mindkét Bisztrójában térképen, displayeken és kivetítőn mutatja be a gazda- alapanyag- kész termék folyamatot, amely közbeeső szereplők nélkül működik: nincs még egy ilyen transzparens vállalkozás Magyarországon!

A két partner által nyújtott szolgáltatások jól kiegészítik egymást, ez az összhang több helyen is megjelenik. Az asztalok például egyszerre szolgálnak banki ügyintézés és reggeli, ebéd vagy kávézás helyszínéül, nem muszáj ugyanis a MagNetnél ügyfélnek lennünk ahhoz, hogy bemenjünk a közösségi pontba és „csak úgy” üldögéljünk, beszélgessünk, együnk-igyunk, dolgozzuk egy keveset. A dizájn is mindkét fél sajátos arculati elemeit felsorakoztatja: a Házikó nem csak átvitt, de „kézzel fogható” módon is megjelenik a pult felett található polcok formájában, a MagNet pedig hozza a szokásos növényáradatot és a faanyagok használatát. A közös arculat esszenciáját az indusztriál elemek, az ipari lámpák és a téglafal adják meg, amelyet a Térkultúra álmodott meg. Az alagsorban található a bankosok és Házikósok saját tere, kisebb tárgyalókkal és irodahelyiségekkel. A partnerség – elmondásuk szerint – jót tett mindkét félnek, sokan a támogató szemlélet miatt jöttek át a bankhoz, ahol egyszerre bankolhatnak és pihenhetnek. A Bisztró célja, hogy „Ne legyen bonyolultabb a hitel ügyintézése, mint rendelni egy csésze kávét.”

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink