A Prologis újabb raktárépületet fejleszt Budapesten

Kereskedelmi 2019-10-29

A vállalat megkezdte egy új 14 ezer m2-es spekulatív épület fejlesztését a Prologis Park Budapest-Harbor területén. A beruházás várhatóan 2020 második negyedévében zárul, és saját, külön autópálya lejáraton keresztül is megközelíthető lesz.

A Prologis a rekord magas 99,8%-os kihasználtsági ráta melletti kereslet kielégítése céljából megkezdte egy modern, 14 000 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztését a Prologis Park Budapest-Harbor területén. A projekt várhatóan 2020 második negyedévében zárul, és saját, külön autópálya lejáraton keresztül is megközelíthető lesz.

A 11. épület kialakítása során számos, a fenntartható és hatékony működést segítő innovatív megoldást alkalmaz a fejlesztő, így az épületet BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték. Az intelligens, 3D modellezésen alapuló tervezési rendszer különböző eszközökkel és adatokkal segíti az építészek, mérnökök és a kivitelezést végző szakemberek munkájának hatékonyságát az épület és infrastruktúrájának tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szakaszaiban. A BIM alkalmazása a felhasználói élményt is növeli, valamint ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást.

A Prologis-sztenderd, energiatakarékos LED világítás és a nagy felületű tetőbevilágítók a legújabb világítási sztenderdekhez képest 45 százalékkal csökkentik az épület villamosenergia-felhasználását. A kiváló szigetelést biztosító falpanelek és tetőrétegrend, valamint az energiahatékony sötétsugárzók együttesen 30 százalékkal csökkentik a fűtési költségeket. Az épületben kialakított okos mérőórák segítségével a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztás optimalizálása mindössze egy kattintás, ráadásul távolról is elvégezhető.
Mint minden Prologis fejlesztést, így az új épületet is BREEAM “Nagyon jó” akkreditációra terjesztik fel.

„A város határain belül található Prologis Park Budapest-Harbor az elérhető terület biztosítása mellett az ügyfelek munkavállalóinak jólétét is támogatja. A park kényelmi szolgáltatásai között grillezési lehetőséget biztosító rekreációs helyszín, kispályás focipálya és tágas zöldterület is található” - mondja Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. „A prémium lokáció, piacvezető ügyfélközpontú megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal kiegészülve ideális helyszínt biztosít a minőséget és jó megközelíthetőséget kereső logisztikai és gyártási tevékenységet végző vállalatok számára.”

Partnereink