Erdőt építenek az újpesti lakópark teraszaira

Iroda 2016-11-16

A Metrodom a tervek szerint függőleges erdőt varázsolna az Újpesten építendő toronyházak köré. Ez már egyébként más országokban egészen jól működik, például Milánóban vagy Torinóban is überklassz példákat látni az ún. vertikális erdőkre.

Az új lakónegyed a Szent István tér és a Duna között húzódna, és az elképzelések szerint a megszokottnál több és intenzívebb zöldfelületet nyújtana. A 17 emeletes Metrodom Panorama lakóházakon speciális teraszokat alakítanának ki, hogy elbírják a durván 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fákat.

A tervező Hajnal Építészeti Iroda a lakóktól független automatikus öntözőrendszerekkel oldaná meg a vízellátást, és ipari alpinistákkal a kertészeti teendőket, hogy a szakembereknek ne kelljen áttrappolni a lakáson. A lakóknak így nem lenne más teendője, mint élvezni a zöld kilátást.

Az egykori bőrgyár területén található telek jelenleg üresen áll, az építkezés tavasszal kezdődik, és várhatóan 2018 végére fejeződik be. A növényzet folyamatosan benövi majd az épületet, és jó öt év kell majd ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék az utolsó négy képen látható formájukat.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink