Ingatlanfejlesztés a Böszörményi úton?

Lakás 2020-07-03

Nagyszabású ingatlanfejlesztési projektre készül az Önkormányzat a Böszörményi úton - tudta meg a Közösen a Hegyvidékért Facebook-csoport.

Nagyszabású ingatlanfejlesztési projektre készül az Önkormányzat a Böszörményi úton, ahol a 20-22. és a 24. szám alatti irodaházakat, valamint a Beethoven u.7. szám alatti irodaházat elbontani készülnek, a helyükre pedig vegyes funkciójú, modern, energiatakarékos épületegyüttest terveznek (lakások, irodák, kereskedelmi egységek).

Mindhárom, az 1950-es években emelt épület korszerűtlen, elavult, jelentős felújításra szorul, azonban még felújítás után sem felelnének meg a mai modern irodaházakkal szemben támasztott követelményeknek. A felújítás egyébként körülbelül olyan nagyságrendű kiadást jelentene, ami már egy új komplexum felépítésének költségéhez közelítene.

Az Önkormányzat úgy döntött, saját maga alapít projektcéget és végzi el a teljes ingatlanfejlesztést (a projektcég alapítását a képviselő-testület jóváhagyta). Az első szakaszban a koncepciótervek kialakítása történik majd meg.

Partnereink