Milliárdokért adják el a Telekom Parkot

Iroda 2019-11-28

A Magyar Telekom megállapodást írt alá az újbudai Telekom Park értékesítéséről - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A cég közel egy éve kezdte meg a beköltözést az új hipermodern székhelyére a Fradi-pálya mellett, így a fölöslegessé vált ingatlanokat eladja.

Az értékesítés a korábban bejelentett működési hatékonyságjavítás és portfólió-racionalizálási intézkedések része. A tranzakció a tervek szerint nagyságrendileg 3,7 milliárd forint készpénzbevételt eredményez, a zárás 2020 első negyedévében várható.

Dél-Budán a Budafoki útnál és a Prielle Kornélia utcánál található ingatlanegyüttes közel 17 ezer négyzetméteres, amelynek irodaházai különböző évtizedekben épültek, vagyis meglehetősen eltérő technológiai és műszaki színvonalúak. A Telekom több nyaralóját is meghirdette idén, mivel céljuk, hogy a jövőben minden erőforrásukkal a stratégiai növekedést támogassák.

A Telekom korábban számos épületben végezte tevékenységét Budapesten, ezért volt szükség az új székházra is a Népligetnél, amely 2018 nyár végére készült el, és felér három átlagos irodaház méretével. Az épületegyüttes mintegy 100 ezer négyzetméteres (58 ezer m2 bérbeadható terület) és több ezer dolgozónak biztosít munkahelyet. Csaknem egy éve kezdték el a beköltözést a cég dolgozói, mára gyakorlatilag sikerült belakniuk, ahol az ország egyetlen tetőtéri futópályája is található, mindemellett többszintes konferenciaközpont szolgálja az igényeket.

Partnereink