Milyen irodákba fogunk visszatérni? Megvannak Az Év Irodája verseny shortlistesei

Iroda 2021-02-11

Lezárult Az Év Irodája verseny közönségszavazása, amely minden eddigi rekordot megdöntött, hiszen 13.108-an szavaztak a kedvenc pályázatukra. A szakmai zsűri ezután kiválasztotta a shortlistes irodákat és közösségi tereket, amelyek a végső győzelemre is esélyesek. A pályázatok már jelzik az irodapiaci fordulópontot, hiszen a COVID-19 miatt megkezdődött az újratervezés, a munkaterek átalakítása.

2020-ban a pandémia ellenére rekordszámú, több mint 200 nevezés érkezett Az Év Irodája verseny 18 kategóriájában. A jelentős érdeklődés azóta is tart, hiszen a közönségszavazás szintén rekordot ért el a több mint 13 ezer szavazattal, amely csaknem dupla annyi voksot jelent, mint a tavalyi évben.

A közönségszavazás 10%-ban számított bele a szakmai zsűri döntésébe, majd a szakemberek a pályamunkák, fotók és a több oldalas kérdőívek alapján kiválasztották Az Év Irodája és Az Év Közösségi Tere kategóriák shortlistes nevezőit. A győzelemre is esélyes kiválasztottak közé 33 pályázat került, akik közül a helyszíni bejárásokat követően kikerülnek a győztesek és a döntősök. Nagyon izgalmas véghajrára van kilátás, hiszen a pályázatok között a globális vállalatok nagyvonalú székház-projektjei és szolgáltatóközpontjai ugyanúgy megtalálhatók, mint a kisebb cégek dizájnirodái.

A várakozásoknak megfelelően a pályázatok alapján olyan új irodatrendek rajzolódtak ki, amelyek már reagálnak a COVID-19 miatt megváltozott munkahelyi feltételekre. A változatos terek megmutatják a hibrid irodák (munkahely + home office) növekvő szerepét, miközben a tavaly őszi időszakban történő visszatérés új megoldásait is felvonultatják. A közösségi zónák előtérbe kerülése, a dedikált munkaállomások csökkenése és a technológia szerepének növekedése már megjelent az egyes pályázatokban, új irodákban.

„Nagyon örülünk, hogy Az Év Irodája versenyre érkezett rekordszámú pályázat mellett a közönségszavazás is minden előzetes várakozásunkat meghaladva szintén rekordot döntött. Jól látható, hogy a koronavírus-járvány, amely alapvetően befolyásolja az irodák világát is, mennyire nagy hatást gyakorol a munkaerőpiacra, és az is figyelemreméltó, hogy a pandémia miatt átalakuló irodák, munkahelyi megoldások iránt milyen hatalmas az érdeklődés. A szakmai verseny ezúttal is élen jár az új irodatrendek bemutatásában, amely idén a munkahelyi újratervezés kezdődő folyamatát mutatja meg szemléletesen” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája csoport ügyvezetője.

Az Év Irodája és Az Év Közösségi Tere shortlisteseit és a többi nevezőt ITT lehet megtekinteni.

Az Év Irodája 25 shortlistese

Agora - bp iroda

A Raiffeisen Bank új székháza

Market 6.0

Tiba Építész Stúdió irodája

IncepTech SpaceGarden

BioTechUSA irodaház

Dessin Design

VCC Live

Airfrance KLM iroda

MSCI 2020

Supercharge iroda

Az NN Biztosító központi irodája

ESAB Kft. Budapesti Szolgáltató Központja

ING-székház

Intrum

Booking.com iroda

Novo Nordisk Iroda

LogMeIn

RSM Hungary

Sanofi Business Services Budapest Center

Elter Világítás Kft.

Ügyvédi iroda a Dalszínház utcában / este'r partners belsőépítész iroda

IDEMIA Hungary

Brown-Forman

Layher iroda

Az Év Közösségi Tere 8 shortlistese

Loffice új HQ

Bimbó5 // Coworking Center // Oktató Központ

Szeglet

Debrecen HUB

Debreceni Egyetem Nagykönyvtári olvasóterem

Nomád Coworking & Design Shop (átalakítás alatt)

Crazy Dean

Telenor Astoria

Az Év Irodája verseny díjait várhatóan májusban adják át.

Partnereink