Nielsen: csökkent a magyar fogyasztói bizalmi index

Kereskedelmi 2016-05-19

Csökkent Magyarországon a fogyasztói bizalmi index az első negyedévben a tavalyi negyedik negyedévhez viszonyítva - derült ki a Nielsen piackutató vállalat globális kutatásából.

A fogyasztói bizalomról és a költési hajlandóságról márciusban készített internetes felmérés szerint a hazai első negyedévi 61 pont kettővel kevesebb, mint a tavalyi negyedik negyedév 63 pontja, a tavalyi első negyedév során mért 55 pontos indexhez hasonlítva ugyanakkor hatpontos a növekedés.

A magyar válaszadók 26 százaléka gondolja úgy, hogy személyes pénzügyi helyzete a megkérdezést követő tizenkét hónapban kisebb-nagyobb mértékben jó lesz, ez egy százalékponttal kevesebb, mint az előző, negyedik negyedévben. Szintén 1 százalékponttal csökkent Magyarországon azok aránya, akik a munkahelyi kilátásokat többé-kevésbé jónak ítélik meg, a válaszadók 16 százaléka látja kedvezőnek a helyzetet.

Kisebb lett a hazai fogyasztók vásárlási kedve is, a negyedik negyedévinél 1 százalékponttal kevesebben, a megkérdezettek 20 százaléka tartja a jelenlegi időszakot megfelelőnek, hogy - figyelembe véve az árakat és saját pénzügyi lehetőségeit - megvegye, amire szüksége van.

Partnereink