Vadonatúj városnegyed épül Óbudán a Duna-parton

Iroda 2019-03-29

1400 lakással, 10 ezer négyzetméternyi kereskedelmi, vendéglátó és irodaegységgel új városrészt épít Waterfront City néven az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő, a Biggeorge Property.  

Az óbudai Duna-part mellett 5 hektár alapterületen épülnek majd az ingatlanok a Folyamőr utca, Miklós tér, Bogdáni út által határolt területen. A területén halad majd át a Kolosy térről induló Budai Promenádazon szakasza, amely a 600 m-re található óbudai Főtérrel köti össze a projektet a jövőben.

Felújítják majd a területen található helyi védelem álló épületeket, valamint közösségi fejlesztések is lesznek a környék az ígéret szerint. A koncepció része az a gyaloghíd is, amely a Waterfront City területéről indulva kötné össze a környéket a Hajógyári szigettel.

A gyaloghíd koncepciójának egyeztetését a fejlesztő megkezdte a III. kerületi és a Fővárosi Önkormányzattal, a híd megvalósítása a projekt későbbi ütemében történhet, a Fővárosi Önkormányzattal történő megállapodás függvényében. Az épületekre jellemző, hogy magasabbak lesznek az átlagos új építésű társasházaknál. Fszt+13 és fszt+8 emeletes épületek váltják egymást, ezek a Budai-hegyekre, az Óbudai-szigetre, a városra, valamint a Dunára néznek majd.

Az első ütemben 3 épületben 267 lakás alakítanak majd ki 28-145 m2-es méretben, a lakások 90 százaléka teraszt is kap majd, valamint penthouse és kertkapcsolatos lakások is lesznek.

A Biggeorge két másik új lakóingatlan beruházásban is érdekelt, a 210 lakásos Spirit Residence nevű a IX. kerületi Mester utcában épül majd fel, a XIII. kerületi Westside Residence nevű projekt pedig a Westend szomszédságában épül.

Fotó: Biggeorge Property

Partnereink