A Colonnade Biztosító már a jövő irodáját hozta létre

A régió több országában jelen lévő Colonnade Biztosító innovatív megoldásokkal és széleskörű termékportfólióval segíti a lakossági és vállalati ügyfeleket, hogy megtalálják a számukra megfelelő biztosítási szolgáltatásokat. A vállalat vezetői egy olyan hazai központ megalkotását tűzték ki célul, amely nemcsak támogatja a cég fejlődését, de tükrözi a jövő biztosítóját és az iparágban betöltött szerepét is. Ismerkedjünk meg Az Év Irodája verseny újabb résztvevőjével.

A H2Offices irodakomplexumban található munkahely tervezése során egy olyan mérnöki-belsőépítészeti alkotás jött létre, amely a modern irodakialakítás, a dizájn és a fenntarthatóság terén is kiemelkedő. Az esztétika és a funkcionalitás mellett a munkavállalók kényelme és jólléte voltak a legfontosabb alapelvek. Nem csupán egy munkavégzésre szolgáló térről beszélhetünk, hanem egy inspiráló környezetről és közösségi zónáról, ahová szívesen bejönnek a dolgozók.

A helyszín kiválasztásánál kiemelt szempont volt, hogy egy olyan zöld megoldásokkal rendelkező irodába költözzön a cég, amely csökkenti tevékenységük környezeti hatását és a vállalat ökológiai lábnyomát. A környezetbarát megoldások, valamint az ESG irányelveknek való megfelelés miatt kiváló választásnak bizonyult a H2Offices irodaház. Emellett már a tervezési fázisba is bevonták a dolgozókat, és több alkalommal ők maguk dönthettek arról, hogy mi kerüljön beépítésre.

Az iroda belsőépítészeti megjelenése az épület koncepciójához illeszkedve a skandináv dizájn jellegzetességeit tükrözi: világos, harmonikus pasztellszínek, letisztult vonalvezetés, valamint organikus formák jelennek meg, a természetközeli hatást erősítve helyenként fa elemekkel, valamint zöld növényekkel kiegészítve. A tágas, világos, fényben gazdag terek, a nagy üvegfelületek, illetve a természetes anyagok tovább fokozzák ezt a hatást.

A kialakításkor nagy hangsúlyt fektettek a munkavállalók egészségére és jóllétére is. Ergonomikus irodabútorok, tágas közös terek, kávézó sarkok, valamint panorámás, masszázsfotellel felszerelt pihenősarok gondoskodnak a dolgozók jó közérzetéről és egészséges munkavégzéséről.

A dekorelemek kiválasztásánál kulcsszerepet kaptak a magyar tervezők alkotásai és a helyi manufaktúrák termékei. Itt említhetünk meg egy fiatal magyar iparművész által ipari gyártási maradékokból készített és természetes anyagokkal festett akusztikus panelt. Ezek az elemek egyrészt kiváló zengéscsillapítók, másrészt az irodai hőérzet optimális kialakításában is segítenek, mindemellett pedig egyedi külsőt kölcsönöznek a tereknek.

De a munkakultúra változásai is megjelennek a térben, hiszen a pandémia után a hibrid modellhez igazodva alakították ki a munkaterületeket több tárgyalóval és multifunkcionális közösségi terekkel. Ez nem egyszerűen egy munkahely, hanem egy inspiráló környezet, amely tükrözi a vállalat elkötelezettségét az egészséges és fenntartható munkakörnyezet, valamint a dolgozói jóllét megteremtése iránt.

Tervezők: Szabó Attila, Knerczer Bea

December 15-éig itt lehet jelentkezni Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyekre.