A Ford új európai szolgáltató központot hozott létre Budapesten

A szervezeti fejlesztés a Ford globális stratégiáját tükrözi, amely alapján szolgáltató központokba szervezi a tevékenységeinek egy részét. Az európai központ Budapesten lesz, a tervek szerint Magyarországról irányítják majd az FBS Europe összes tevékenységét a kontinensen. A budapesti Ford Business Solutions Europe igazgatójává Dieter Rogmannt nevezték ki.

A 2018 óta már működő szolgáltató központ mostani bővítésével a szervezet működéséhez olyan pénzügyi, tervezési, értékesítési, marketing- és erőforrás-funkciók tartoznak, amelyek a Ford globális tevékenységeit is befolyásolják. A Ford Budapest mellett Szentendrén is tart fenn irodaházat, és összesen 624 magasan képzett mérnököt, közgazdászt foglalkoztat. A létszám a mostani átalakulással várhatóan tovább bővül.

Az SSC-ipar Budapesten már jó ideje virágzik, nem véletlenül sorra jönnek létre az újabb és újabb globális központok. A Ford még 2018-ban jelentette be, hogy a Váci Greens irodaparkban kezdi meg működését a marketing, gyártástervezési és egyéb európai funkció mellett az Európát, Közel-Keletet és Afrikát kiszolgáló új Regionális HR Szolgáltatóközpontja.

Az új regionális HR iroda létrehozása szerves része volt annak az átszervezési folyamatnak, amelynek keretében Budapest mellett még két hasonló Ford HR központban centralizálódott a cég humán erőforrás adminisztrációja. A budapestihez hasonló iroda nyílt Indiában és Mexikóban is.

Az akkor átadott iroda megnyitása egy 2013-ban elkezdett hosszú folyamat eredménye volt, amelynek során a magyarországi központban dolgozó jól képzett, motivált, több nyelvet beszélő, diplomás magyar munkavállalók teljesítményét és szaktudását ismerte el a Ford azzal, hogy egyre több európai és globális funkciót hozott Magyarországra.

A magyarországi tudásközpontba került át Európa összes Ford-piacának számos pénzügyi, gyártástervezési, termékmanagement, marketing kontrolling, és after sales funkciója, valamint számos globális, a világ 41 piacát kiszolgáló feladatkör is, mint pl. a CAPEX tervezés vagy a nagyon fontos beszállítói fejlesztés és minőség-ellenőrzés. Akkor az új centrum megnyitásával Európa legnagyobb Ford adminisztratív központja jött létre.

Most pedig az új FBS Europe feladata lesz a Ford jövőbeli üzleti megoldásainak stratégiai irányítása Európában az értékteremtés, a digitális átalakítás, valamint a végpontok közti (E2E) intelligens folyamattervezés következetes alkalmazása révén. A szervezet világszerte új üzleti megoldási stratégiák bevezetésére készül, többek közt szolgáltató központ-hálózat kiépítésére számos helyszínen; magasabb szintű konnektivitás biztosítására a működés során; magasabb szintű képességek kiépítésére a folyamatok automatizálása, a fejlett elemzés és a digitális munkafolyamatok területén; illetve arra, hogy a korszerűbb, végpontok közti (end-to-end) folyamatok bevezetésével átformálja a vállalat működésének módját.

Az FBS szervezethez számos olyan, már meglévő pénzügyi, tervezési, értékesítési, marketing és emberi erőforrás funkció átkerült, amelyek egyaránt szolgálják a Ford európai üzletmenetét és bizonyos globális tevékenységeit.

“Nagy örömömre szolgál, hogy én vezethetem az FBS európai csapatát. Elkötelezetten dolgozunk majd minden olyan folyamat gyors meghonosításán, amelyek lehetővé teszik, hogy újabb lépéseket tegyünk a világszínvonalú üzleti szolgáltatások és megoldások bevezetése felé. Ehhez úgy kell tekintenünk az FBS-re, mint egy teljes ökoszisztémára, optimalizálva a szervezet munkafolyamatait, és támogatva az új folyamatok bevezetését a hatékonyság fokozása érdekében. Mindez elősegíti majd egy integráltabb rendszer kialakítását, ami a bevált módszerek megosztására, a folyamatok egységesítésére és a központ képességeinek fejlesztésére szolgál” – nyilatkozta Dieter Rogmann, az FBS igazgatója.

Fotók: mynewsdesk.com