A Graphisoft Park eredménye 32 százalékkal nőtt

A Graphisoft Park SE nettó eredménye az előző év azonos időszakához képest 32 százalékkal emelkedve 3,68 millió euróra (1,435 milliárd forint) nőtt az első fél évben – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett beszámolóban.

A bérleti díjakból származó bevétel egy év alatt 7,7 millió euróról 8,4 millió euróra (3,27 milliárd forint) nőtt. Független becslés szerint az ingatlanállomány valós piaci értéke meghaladja 230 millió eurót (csaknem 90 milliárd forint), az értékcsökkenés nem jelentős, éves alapon 760 ezer euró. Ezen belül az elkészült, átadott ingatlanok valós értéke 620 ezer euróval, a fejlesztési területek valós értéke 140 ezer euróval esett vissza. A valós nettó eszközérték ugyanakkor összességében 360 ezer euróval nőtt, az első fél év végére meghaladta a 158 millió eurót.     

Az előrejelzést meghaladó profitot a társaság elsősorban ingatlanjai bérleti díjának emelkedésével és a magas, csaknem 97 százalékos kihasználtsággal magyarázza. A gazdasági bizonytalanságok ellenére az ügyfelek általában nem csökkentették a bérelt területeiket, az energiaköltségek pedig jelentősen mérséklődtek. A társaság folytatja az energiahatékonyságot szolgáló korszerűsítéseket, ösztönzi és támogatja a tudatos fogyasztást.