A legjobb munkahelyi térelválasztók

A divatos open office-oknak is megvan a maga hátránya. A személyes tér eltűnik, az életünk eggyé olvad az irodával, nem tudunk egy percre sem egyedül lenni anélkül, hogy ne menjünk ki a szobából. A minimális privát szféra kialakítására rendkívül jó megoldást nyújthatnak a térelválasztók, melyek nemcsak a munkaállomásokat választhatja le egymástól, de funkciók szerint rendezheti az irodát (például különválaszthatja a konyhát és a társalgót anélkül, hogy fix falakat kelljen felhúzni.) Legnagyobb előnyük a változtathatóság, ugyanis egyik elemnek sincs állandó helye, mindegyik áttranszformálható, a saját kedvünkre alakítható. Szintén ajánljuk home office rendszerben dolgozóknak, ezekkel a megoldásokkal egyszerűen varázsolhatunk bármelyik otthoni helyiségből egy kisebb irodát magunknak.

 

1. Karton válaszfal

A Nomad egy újrahasznosított, duplafalú kartonból álló, moduláris rendszer, mely a gyermekjátékokhoz hasonló, könnyen összeszerelhető elven nyugszik. Az ideiglenes válaszfalak könnyen felállíthatóak, nem kell hozzájuk szerszám vagy bármilyen építészeti furmány, a különálló lapokat a vájatok mentén egyszerűen csak egymásba kell illeszteni. Az a jó ebben a rendszerben, hogy bármilyen térformát létrehozhatunk, minden csak hely és fantázia függvénye. Lehetnek nyitott vagy zárt elválasztók, alkothatunk ajtókat, ablakokat is, ahogyan az iroda praktikuma és arculata megköveteli.

2. Állvány

Könnyen összeszerelhető és hordozható állványrendszer, mely kielégíti az összes irodista szükségleteit. A LYNKO szabadon álló darabjait egy fém vázra kell tetszőlegesen felapplikálni. Csomagolható és hordozható, így bármikor át lehet vinni máshova, nemcsak egyik helyiségből a másikba, hanem akár irodák között is. A keret összecsukható és széthajtható, használat előtt a tartozékokat kell ráerősíteni, melyek különböző anyagból készülnek. A tároló zsebekhez bőr, nemez vagy szövet anyagot, a vázhoz és a pántokhoz különféle fémeket és faanyagot használnak.

3. Függöny

A mai rohanó életmód átragad az irodákra is, egyik tárgyalás követi a másikat, megbeszélések, workshopok, Skype-meetingek és megannyi feladat várja a dolgozókat. Ahhoz, hogy az iroda alkalmazkodjon a pörgéshez, alkalmazkodnia kell, így a funkciók variálhatóságára egy egyszerű megoldást érdemes választani, s ez nem más, mint a függöny. A nagy terekből kisebbeket választhatunk le, az étkezőből egy mozdulattal tárgyalót varázsolhatunk, a privát szféra szempillantás alatt megvalósul. Függönnyel könnyebb a munkaállomásokat is szeparálni, nem kellenek fix falak, nehéz elválasztóelemek, csak néhány sín és függönynek való anyag. Elegáns, rendezett és sejtelmes érzést kelt a légies, függönyös megoldás.

4. Fa

Első látásra befejezetlennek tűnő nyers fa paneleknek tűnnek, aztán rájön az ember, hogy úgy alkalmazkodik az irodához, hogy nincs ennél hasznosabb térelem. A Hack névre hallgató boxok elég indusztriál stílusban tündökölnek, ám olyan hasznosak, amilyen egyszerűek. Az oldalsó pántok segítségével az asztallapok a kívánt magasságra állíthatóak, így nemcsak ülve, de állva is dolgozhatnak a munkatársak, Sőt, ha alacsonyabbra állítjuk a lapokat, akkor kényelmes ülőboxként is funkcionálhatnak. Nagyon barbár (a jó értelemben) az egész rendszer, ha nincs rájuk szükség, csak összecsukjuk és a lapjával a fal mellé állítjuk.

5. Farostlemez

Maradjunk ennél a remek anyagnál. Rugalmas, könnyű és olcsó, a magas nyomáson előállított lemezek pedig simák és egyenletesek. Mindezen pozitív tulajdonságokat is belevéve a préselt fa mégsem a belsőépítészet és dizájn kedvence. Legtöbbször bútorok hátsó elemeként, szállítódobozként szolgálnak a préselt lapok. Hogy trendi és vonzó legyen a farostlemez, egy olyan terméket alkottak meg, melynek az irodában nagy haszna lehet. A hajlított lemezek fa szerkezeteken nyugszanak, melyeket többféleképpen lehet megépíteni. Egy, vagy akár többszemélyes tereket is létrehozhatunk vele az irodán belül. Az elemekkel bárhogy játszhatunk, kisebb tárolókat, zsebeket és jegyzettáblákat is csempészhetünk az installációba, hogy még hasznosabb legyen a minitér.

+1 – A különleges

A Kivo rendszere lehetővé teszi, hogy olyan egyedi tér-struktúrákat hozzunk létre, amikor és amilyet csak szeretnénk. A háromszögekből álló moduláris rendszer (a kartonfalhoz hasonlóan) egymásba illesztéssel változatos formákat hoz létre, olyan különleges és egyedi megjelenést adhat az irodának, amitől mindenkinek eláll a lélegzete! Minden háromszögnek tükör-polírozott rozsdamentes acél az alapja, melyek újrahasznosított nemezborítást kaptak. Az elemek mágnesesen csatlakoztathatóak bármely oldalukon az acélvázhoz, így állíthatjuk össze a kívánt formákat és térelválasztókat.