A Lidl és a Graphisoft kapta a Deloitte Zöld Béka díját

A legjobb fenntarthatósági jelentésért járó 2023-as Zöld Béka Díjat a Lidl Magyarország nyerte, míg az első legjobb jelentésnek járó különdíjat a Graphisoft Parknak ítélték oda – tette közzé honlapján a díjat meghirdető Deloitte Magyarország.

 A tanácsadó vállalat kiemelte: a Zöld Béka Díj célja, hogy elismerjék azokat a vállalatokat, amelyeknél a fenntarthatóság elemi része az üzleti stratégiának, a szervezeti kultúrának és a társaság gyakorlati működésének. Az értékelés során a nem pénzügyi jelentések készítése terén tanúsított kiemelkedő teljesítményt és innovációt díjazzák.

A pályázatra csak Magyarországon működő vállalatok fenntarthatósági jelentései vagy az adott globális vállalat magyar szervezete által készített jelentés nevezhető be, a globális anyavállalat jelentéseit nem fogadják el. Szintén nem fogadnak el olyan jelentéseket, amelyek egyetlen fenntarthatósággal kapcsolatos területre korlátozódnak, például környezetvédelmi jelentések, alapítványi jelentések.

Értékelésnél a zsűri figyelembe veszi egyebek mellett azt, hogy a jelentés tartalmaz-e ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) célokat is, a leglényegesebb témákat mutatják-e be, illetve érthető és megbízható adatokra épül-e a dokumentum.