A Loxon Solutions romkocsmának álcázott, modern irodája

A magyar tulajdonban lévő, banki szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég irodája a 13. kerületben található. A Loxon Solutions vallja, hogy a dolgozói környezet javítja a dolgozók hatékonyságát, a javarészt Y-generációs kollégákból álló csapat számára elengedhetetlen az igényeiknek megfelelő munkatér. Az irodakialakítás nehézsége és egyben különlegessége abban rejlett, hogy nem klasszikus irodaépületről van szó. A 950 négyzetméternyi terület 17 lakás összenyitásával jött létre, s az irodatér hetven százaléka open office jelleggel működik. Összesen néhány iroda rendelkezik privát térrel, ezek főleg a vezetők és középvezetők számára kialakított helyiségek. A cég termékeinek jellegzetes színei adják az egyes irodák kiegészítő színskáláját az alap meleg szürkével kombinálva. A közel hatvan munkatársnak otthont adó open office irodatér napfényes, serkentőleg hat a napi munkához, a zegzugos pihenő részek nyugati tájolásukkal pedig a nyugalmat szolgálják.

Az Év Irodája versenyen nevezett irodában a nyitott álmennyezet, a mobil térelválasztók, a pihenő részek, a nappali könyvespolc kialakítása mind egyedi tervezés szüleményei. A különleges arculat szerves részét képezik a 60-70-es évek felújított, újragondolt ülőbútorai, emellett megjelennek olyan anyagok és kiegészítők is, mint a raklapok és az olajoshordók, melyek a romkocsmák hangulatát hivatottak visszaidézni. Erre erősít rá még jobban a betonfal, a babzsákok és a be-belógó függesztett lámpák is. Egyik kedvenc darabunk az a modern köntösbe csomagolt konyhai sörpad, melynek párnázott felülete mellett megjelenik egy bútorba süllyesztett növénykompozíció is. A színes üveg- és bútorkavalkádban mégis van kohézió, mely a fa-szürke-fém harmóniáján alapul. Az ergonómia is nagy szerepet kap az irodában, a dolgozók számítógépes munkaállomásoktól pedig bármikor elszakadhatnak és kikapcsolódhatnak.

 

Az Év Irodája verseny nevezések itt érhetőek elezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.