A Morgan Stanley csodálatos új irodája a Duna-parton

„Az új irodarész megnyitását budapesti csapatunk mérete tette szükségessé” – mondta Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője. „Budapest a Morgan Stanley globális üzleti tevékenységéhez nyújt támogatást, az új fejlesztésnek köszönhetően pedig továbbra is képesek leszünk magas szinten ellátni feladatainkat, miközben a most kialakított infrastruktúra jövőbeli növekedésre is lehetőséget teremt. A budapesti iroda a Morgan Stanley meghatározó technológiai központja, kreatív és inspiráló munkakörnyezet biztosításával is igyekszünk megnyerni magunknak a legjobb szakembereket.”

„A Morgan Stanley büszke sokszínűségére és kiválóan képzett dolgozóira. 2006-ban – az iroda megnyitásakor – a vállalatot elsősorban a magasan képzett munkaerő vonzotta Budapestre és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az elmúlt 10 évben lefektetett erős alapokra tovább építsünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyarországi iroda egyre jelentősebb szerepet kap globális működésünkben.” – mondta Sue Watts, az EMEA régió Adminisztratív Igazgatója.

„Szinte hihetetlen, hogy milyen eredményeket ért el az elmúlt tíz évben a budapesti iroda és milyen létfontosságú szerepet kapott nem csak a technológiai divízión belül, de a Morgan Stanley teljes globális hálózatában is. Folyamatos sikereinkben kritikus jelentőséggel bír, hogy képesek legyünk tartani a lépést, új és versenyképes technológiai megoldásokkal álljunk elő és megőrizzük innovációs képességünket. Mindezt kizárólag a globális, tehetséges munkavállalóink révén tudjuk biztosítani, akik folyamatosan új utakat keresnek, megkérdőjelezik a konvenciókat és új technológiai megoldásokkal vezetnek minket előre. A budapesti iroda pedig minden egyes nap remek példáját adja ennek az innovációs erőnek.” – mondta el Steve Lieblich, a vállalat Technológia Divíziójának Globális Vezetője.

A folyamatos bővülésnek köszönhetően mára több mint 1400 szakember dolgozik a Morgan Stanley budapesti irodájában. A dolgozók közel fele IT területen, főként a bank működéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel foglalkozik, de jelentős a pénzügyi, kockázatelemző, matematikai modellező, valamint az operációs és a jogi dokumentációs részlegeken dolgozók száma is.

A vállalat munkatársai áprilisban és májusban költöztek be a Millennium I-es toronyban helyet kapó, 4.100 négyzetméteres irodába. Az új irodatérben a korszerűen kialakított munkaterületek mellett kreatív-közösségi tárgyalók, pihenő és relaxációs sarkok, valamint a legmodernebb informatikai és telekommunikációs eszközök is megtalálhatóak. A Duna-parti Millennium Towers irodaház II-es és III-as tornyában bérelt, közel 13.500 négyzetméter alapterületű irodáival együtt a vállalat összesen több mint 17.000 négyzetmétert bérel a Millennium tornyokban.