A nemzetközi helyzet fokozódik! Jön Az Év Irodája Konferencia és Díjátadó külföldi sztárelőadókkal, hazai szakértőkkel

Iroda volt, van és lesz is! Közösségteremtés, innovatív terek, fenntarthatóság, élményszerűség és jóllét – ezek a trendek hódítanak, amelyek a legújabb hazai irodákban és nemzetközi példákban is kirajzolódnak. Április 27-én hirdetik ki a Várkert Bazárban Az Év Irodája verseny díjazottjait a nagyszabású gálán, amelyhez kapcsolódva a hagyományoknak megfelelően megrendezik Az Év Irodája konferenciát is, az ország legjelentősebb irodapiaci és irodavezetői rendezvényét.

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik, hogy stílszerűen egy klasszikus idézzünk, hiszen a munkahelyi trendekben az elmúlt 5 évben több változás zajlott le, mint az elmúlt 25 évben. A feltörekvő technológiák és a kulturális gyakorlatok változásai mellett a távmunka és a hibrid munkavégzés elterjedésével az irodák az innováció és a közösségek központjai lesznek. Ezek alapján Az Év Irodája konferencia előadói és a panelbeszélgetések résztvevői is az újdonságokat, az aktuális trendeket és a jövő lehetséges irányait veszik górcső alá. 

Nemzetközi gyakorlatok

A konferencia három fő szegmensre tagolódik. Egyrészt a neves külföldi meghívottak a legfontosabb nemzetközi trendeket mutatják be. Így a több mint 20 éve kereskedelmi- és lakóingatlanokat tervező Andrei Martin arra fókuszál, hogyan lehetnek az irodaházak a közösség és alkotás helyszínei, miközben többek között az amszterdami The Edge irodakomplexumot is bemutatja, amely a fenntartható és smart irodaházak etalonja szerte a nagyvilágban.

Kadi Metsmaa az észt ESPLAN alapítójaként és ügyvezetőjeként több mint 20 éve küldetésének tartja az egészséges munkakörülmények megteremtését, egy különleges irodamodellt is kidolgozott, ahol a dolgozók teljes erőbedobással a legjobb ötleteket tudják megvalósítani. Clive Lucking a Studio Alliance tagjaként több mint 35 éve foglalkozik Európa-szerte munkahelyek létrehozásával, vagyis az irodatervezési iparág egyik igazi úttörője. Roman Karpenko, a Steelcase csehországi értékesítési vezetője pedig arról fog beszélni, hogyan változtak meg a dolgozók szükségletei és hogyan hasznosíthatjuk az egyre nagyobb mennyiségű adatot.

Hazai projektek

Másrészt a hazai résztvevők között markánsan megjelennek azok a szakértők, akik nagyobb vállalati kampuszok létrejöttében és modern irodaházak tervezésében működtek közre.  Így többek között a Vodafone székhelyén, a MOL Campusban és az OTP új irodaházában alkalmazott előremutatóan izgalmas megoldásokat is bemutatják. Emellett szakértőink (többek között Prof. Dr. Dúll Andrea, Varga Péter vagy éppen Szabó Péter) egyedi és különleges aspektusokból – környezetpszichológia, fenntarthatóság, vállalatirányítás stb. – is elemzik a vállalati szféra és az irodapiac kapcsolatát.

Harmadrészt természetesen a programban hangsúlyos szerepet kapnak Az Év Irodája verseny szakértői is, akik az elmúlt évek és a legutóbbi pályázat tapasztalatairól számolnak be. Többek között a verseny közönségszavazásán a legtöbb voksot kapó vállalat képviselői (Szrenkó Zoltán – OTP, Vász Noémi – Vodafone és Henger Mátyás – Bosch) fognak beszélgetni a munkahelyi kialakítás és megvalósítás részleteiről. Számtalan példát és gyakorlatot ismerhetnek meg a résztvevők, amelyek a legfontosabb trendeket mutatják a folyamatosan változó irodapiacon.

„Nagy izgalommal várjuk Az Év Irodája verseny Díjátadó Gálájához kapcsolódó konferenciát, ahol már évek óta a legújabb irodatrendeket és munkaerőpiacot elemzik a legnevesebb hazai szakértők. Örömmel jelenthetjük be, hogy idén négy ikonikus külföldi szakembert is sikerült meghívnunk a rendezvényre, akik a világ legnagyobb üzleti központjaiban világhírű épületek létrejöttében működtek közre, és a mai napig aktívan dolgoznak. Az illusztris szakértői gárdánk a garancia arra, hogy a résztvevők valóban megtudhassák: hogyan alakítsunk ki olyan irodát, ahol a motivált és elkötelezett munkatársak sikerre viszik a vállalati elképzeléseket” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája verseny társtulajdonosa és főszervezője.

Az Év Irodája Konferencia teljes programja és az előadók megtalálhatóak Az Év Irodája honlapján.