A ProInterier kivitelezésében valósul meg a BakerStreet irodaház első üteme

A belga ATENOR ingatlanfejlesztő negyedik hazai projektje, a BakerStreet irodaház Dél-Buda szívében található, melynek első üteme az Office Garden tőszomszédságában 17 ezer négyzetméteren terül el.  A nyolcemeletes, négyszintes mélygarázzsal, teraszokkal és belső kerttel rendelkező irodaház teljes belsőépítészeti shell & core, valamint részleges belső fitout-munkáit a ProInterier Kft. 2023. januárjában kezdte meg Volent Viktória építésvezető irányításával.

Csúcstechnológia és emberközpontúság

Az „A+” kategóriás irodaépület magas minőségű anyagokkal, kiemelkedő színvonalú építészeti technológiával, valamint fenntartható és környezettudatos megoldásokkal rendelkezik. A projekt zöld kertjeivel, ültetett fáival, WPC-vel burkolt lépcsős kültéri kiülőjével és emeleti zöld teraszaival teszi még vonzóbbá az irodai környezetet.

A lobby perforált falburkolatának fenyőerdőt megidéző dizájnja, az ablakokon beömlő természetes fény mind-mind a természet közelségét hivatott majd hangsúlyozni.

A parkolószinteken az e-mobilitást támogatandó bőséges elektromosautó-töltő kapacitás, emeletes biciklitárolók és a hozzájuk kapcsolódó öltözők egy igazán emberközpontú munkakörnyezetet teremtenek az itt dolgozók számára a természeti környezet további terhelése nélkül.

Access4You

A környezettudatos vonásokat egészít ki az épület Access4You Gold minősítést megcélzó szabályrendszerének való megfelelés. A tervekhez képest a projekt előmenetele során tovább szigorodott és bővült a kivitelezett elemek palettája, melyhez a shell & core és fitout munkálatok alatt a ProInterier rugalmasan alkalmazkodott.

Taktilis sávok gyengénlátók számára, segítő grafikák és piktogramok, fali kapaszkodóval kiegészítő korlátok, csúszásgátló szalagok a lépcsőfokokon – néhány példa az akadálymentesítésre, melyek alkalmazásával a BakerStreet beállhat majd az Access4You által akkreditált olyan hazai fejlesztések és közintézmények sorába, mint a H2Offices Irodaház, Etele Pláza, Magyar Zene Háza, Szépművészeti Múzeum, MÜPA, Nemzeti Galéria.

Mindezek tükrében a fejlesztés teljes első üteme olyan igényes bérlőre talált, amely a fenti megoldásokkal tökéletesen tud azonosulni.

Fitout az E.ON igényeire szabva

A BakerStreet fejlesztés első ütemének kizárólagos lakója az E.ON Hungária Csoport. Új székházának belső kialakítása során lényeges szempont volt a fenntarthatóság mellett a megváltozott munkavégzési kultúra igényeire adandó megfelelő válasz: nagy nyitott terek, közösségi konyhák, központi kávépontok, viaplant szárított növényekből megalkotott és a biofílikus dizájnt megihlető dekorfalak, gyakran felbukkanó E.ON vörös színnel kombinált, kasmírszürke dominanciával játszó visszafogott színvilág.

Az egyedi asztalos megoldásokkal berendezett tereket heraklit és lamellás álmennyezetekkel, Knauf álpadlóra telepített, 15 ezer m² karbonsemleges Interface modulszőnyeggel (Composure és Works Effect) és Interface luxus vinyl burkolattal (Textured Woodgrains) teszik majd még komfortosabbá.

A projekttel a BREEAM Excellent minősítés elérését tűzte ki célul a fejlesztő, amelyet a napokban meg is szerzett. Az első ütem átadása 2024 első negyedévében várható.