A világ legmagasabb lakóháza épül New Yorkban. 100 millió dollár egy penthouse

Az épületet az Adrian Smith + Gordon Gill építésziroda tervezte, amely a Central Park legmenőbb házai sorában kap majd helyet (Billionaires’ Row). A 112 ezer négyzetméter összalapterületű lakóépület 2020-ban készül el a tervek szerint. A felhőkarcoló alsó hét szintjén rendezik be a Nordstrom 30 ezer m2-es zászlóshajó áruházát, emellett a toronyházban 179 lakást alakítanak ki.

A nappalit és a szórakoztató tereket a lakások sarkaiba helyezik, így fogják maximalizálni a természetes fényt és a kilátást, a padlótól a mennyezetig érő ablakok és a nyitott alaprajzi elrendezések tovább erősítik a nagyvonalúságot és az eleganciát.

A 2-8 hálószobás apartmanok mérete is nagy szórást mutat, hiszen a 150 négyzetméteres otthontól az 1500 m2-es lakásig minden megtalálható. A 4 milliárd dollárt is eléri az összes értékesítésre váró terület az épületben, amely a legdrágább lakóingatlanná teszi a Central Park Towert a metropolisz történetében. Húsz apartman ára meghaladja a 60 millió dollárt, egy penthouse kéglit pedig 95 millió dollárért árulnak.

Persze a luxus mindig a szolgáltatásokban érhetők tetten, így a Central Park Club közel ötezer négyzetméteren, három szinten kínál majd minden földi jót a lakóknak. A 14. emeleten egy hatalmas társalgót alakítanak ki biliárd-, mozi- és rendezvénytermekkel. A szint ékessége lesz a külső terasz egy úszómedencével, kabinokkal, bárral, étel- és italszolgáltatással, valamint játszótérrel.

De ha nagy lenne a tülekedés a medence körül, akkor sincs gond, mert két emelettel feljebb egy beltéri medencében is lehet csobbanni, ahol még egy egészségügyi és wellnesz központot is kialakítanak majd. Itt lesz még kosárlabda- és squashpálya, szauna, gőz, illetve különböző egészségügyi kezelésekre szolgáló szobák.

Az építészet legnagyobb feladatainak egyike, hogy a korábbi tapasztalatok birtokában még elegánsabb házakat tervezzen, mondta el a tervezőiroda vezetője. A toronyház New York szellemiségét viszi tovább, miközben méltó helyet foglal el a környék grandiózus felhőkarcolói között, tette hozzá.

A fejlesztő Extell Development Company sem fukarkodott a dicséretekkel, mikor beindította az értékesítési tevékenységet. A világ legtehetségesebb építészmérnökeivel és tervezőivel való együttműködés Manhattan legújabb ikonikus épületét eredményezi. A Central Park Tower olyan dizájnszintet, minőséget és szolgáltatást kínál, amelyet eddig még nem láttak. Ez az épület New York történelmében is kiemelkedik, amely újradefiniálja a luxusélet mibenlétét.