Átadták a Office Garden irodaház negyedik ütemét

A Szerémi út – Hengermalom út – Budafoki út – Barázda utca által határolt tömbben található az Office Garden irodapark, amelynek legújabb, 4. üteme az év elején készült el. Az épület a Szerémi út és az Aliz utca között, az első ütemtől délre helyezkedik el. A terület fejlett közösségi és közúti közlekedési infrastruktúrával rendelkezik. Több buszjárat mellett az 1-es villamos is érinti az irodaparkot, továbbá az irodapark saját buszjáratot működtet a Kosztolányi Dezső térről, írja az epiteszforum.hu.

A terepszint felett a földszinten és a 7 emeleti szinten közel 20 ezer négyzetméternyi bérbeadható, kiváló minőségű „A” kategóriás irodaterület található. A parkolók és a biciklitárolók a pinceszinteken kaptak helyet. Az elektromos gépkocsik töltésére felkészült az irodaház és számos töltőpontot alakítottak ki. A földszinten az előcsarnok, továbbá kávézó és étterem kap helyet. Lépcsőházankét 5-5 db lift – amelyekből 1-1 db teherlift – szolgálja a gyors épületen belüli közlekedést. 

Visszaköszönnek a 3. ütemből már ismert növényfalak, amelyek természetközelivé varázsolják a belsőt. Az első, a hatodik, valamint a hetedik emeleteken tetőteraszok kapcsolódnak az irodaterekhez. A felső két szint teraszairól csodálatos panoráma nyílik a Gellért-hegyre és a budai hegyekre. Az irodaszintek alaprajzi kialakítása lehetővé teszi, hogy a homlokzattól legtávolabbi pontjainak is megfelelő legyen a benapozottsága.

Az épület külső megjelenését racionális tömegformálás jellemzi. A fehér alumínium kompozitlemez, a világos és sötétkék üvegbetétekkel kombinált függönyfalak, letisztult, elegáns megjelenést kölcsönöznek az épületnek. A szalagablakok között futó parapetsávokat plasztikus, szürke alumínium burkolat teszi mozgalmassá.  

Látványterv: officegarden.hu