Autóipari fejlesztő irodát nyit Győrben a Thyssenkrupp

Autóipari mérnöki fejlesztőirodát nyit Győrben a Thyssenkrupp Components Technology Hungary, a győri iroda a budapesti, a szegedi és a veszprémi autóipari elektromos és elektronikai fejlesztőközpontjaival dolgozik majd szorosan együtt.

Győrben elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésén, járműdinamikai szabályozásokon és az úgynevezett steer-by-wire rendszerek (mechanikus kapcsolatok helyett elektronikus összeköttetést biztosító rendszer) kialakításán dolgoznak majd.

A Thyssenkrupp a következő három évben több mint kétszáz emberrel tervezi növelni képzett mérnökei létszámát Magyarországon,  Győrben az eső körben húsz embert terveznek alkalmazni, de már most előkészítik a következő bővítési ütemet.

A Thyssenkrupp kutatás-fejlesztési tevékenységet és gyártást is végez Magyarországon: a szegedi, veszprémi és budapesti fejlesztőközponton kívül Győrben futómű-összeszerelő üzemet működtet, Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és motorkomponenseket gyárt, Debrecenben pedig stabilizátorokat és rugókat készít.

Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary igazgatója felidézte, hogy a vállalat mérnöki kutatás-fejlesztési tevékenységgel először 1999-ben, egy egyetemi együttműködés révén jelent meg Magyarországon. Kiemelte, hogy ma már több városban is “kölcsönösen előnyös együttműködések révén hosszútávon vagyunk partnerei az önkormányzatoknak”.

Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) a bejelentéssel kapcsolatban azt emelte ki, hogy Győr meghatározó központja lett az ország autógyártásának és járműtechnikai-fejlesztésének. A város további fejlődésének is az ipar lehet az alapja, ezért bővítik az ipari parkot.

Dőry Tibor, a Széchenyi István Egyetem (SZE) Menedzsment Campus Kompetenciaközpontjának vezetője arról beszélt, hogy a felsőoktatási intézmény szoros együttműködéseket ápol a vállalkozásokkal, ami segíti képzéseik színvonalának emelését, és hozzájárul a térség versenyképességének erősödéséhez is.

Fotó: Thyssenkrupp budapesti fejlesztő központ – Az Év Irodája győztes iroda 2021