Az Arnold Investments az ingatlanbefektetési piac meghatározó szereplője kíván lenni

– Az Arnold Investments egyre fontosabb szereplője a hazai ingatlanbefektetési piacnak is. Önök mióta vannak jelen az ingatlanszektorban, és melyek a fő szakterületeik?

– Az Arnold Investments a magyar piacon 2016 óta működik, a nemzetközi porondon pedig idén vagyunk 10 évesek. Elsősorban nagy értékű kereskedelmi ingatlanok közvetítésével foglalkozunk a közép-európai régió öt országában. A tevékenységünk kétirányú, egyrészről segítünk a megbízóink ingatlanait kijuttatni a régiós piacokra, másrészről a nemzetközi befektetői körünket segítjük belépni új piacokra.  

– Az új szerepkörben mikor lenne elégedett az elkövetkezendő években? A vállalat milyen stratégiai célokat fogalmazott meg rövid- és középtávon, milyen lehetőségekkel számolnak?

– Akkor leszek elégedett a következő években, ha – a többi közép-európai országhoz hasonlóan – a magyar piacon is egyenrangú alternatívaként gondolnak ránk, amikor egy-egy megbízásért, vagy ügyfélért versengünk a saját szegmensünk „BIG 4”- ának valamelyikével. Az Arnold Investments a legtöbb országban alacsony létszámú butikügynökségként működik, amelynek legfőbb vonzereje az egyedi nemzetközi kapcsolatrendszer, valamint a nagyfokú diszkréció. Ezt szem előtt tartva mi nem mennyiségi, hanem minőségi versenyt szeretnénk nyerni.           

– Továbbra is kedvezők a kilátások, pozitív adatok érkeznek a gazdaság állapotáról, és ezzel együtt az ingatlanpiac is tovább dübörög. Mire számítanak rövid- és középtávon, merre fejlődik tovább a piac?

– Véleményem szerint a piac rövid és középtávon is relatíve erős marad, de középtávon néhány szegmensre érdemes odafigyelni. Az irodapiacon valóban végtelennek tűnik a keresletbővülés, de ezzel együtt rendkívül nagy a pipeline is. Más területeken továbbra is kihasználatlan potenciál mutatkozik. Az ipari és logisztikai létesítmények esetében jelenleg alig adnak át új bérelhető területeket, ezzel együtt pedig értékesíthető befektetési termékeket. Figyelemre méltó tény az is, hogy a prime ingatlanfejlesztések továbbra is jelentős többségben vannak, míg alacsonyabb minőségű épületek alig épülnek. Ezekben a résekben található piacok előbb-utóbb kibővülnek. Ha ez így lesz, a következő években többirányú fejlődés elé nézhetünk.