Az Atenor eladta az óbudai RoseVille irodaházat

Az Atenor sikeresen értékesítette a Budapesten található prémium kategóriás RoseVille irodaházat. Ez az ügylet jelentős eredmény az Atenor operatív terveiben és a 2023-as budapesti befektetési piac egyik fő mérföldkövének számít.

A RoseVille egy egyedülálló irodaépület, amely Észak-Buda területén található, bruttó bérbeadható területe 15 500 négyzetméter, és 2023 nyarán adták át. A bérlők között szerepelnek többek között olyan nemzetközi cégek, mint a Veeva Systems, a L’Oréal és a Red Bull. Ennek a modern létesítménynek az értékesítése bizonyíték az Atenor elkötelezettségére a prémium helyeken található magas minőségű, fenntartható ingatlanprojektek iránt. A vevő egy magyar ingatlanbefektetési alap, amelyet nemzetközi befektetők alkotnak.

„Míg a szektor lassulással néz szembe, az Atenor képes volt a befektetőknek vonzó lehetőséget ajánlani a bérlők és befektetők igényeivel összhangban álló, környezettudatos épülettel. Ez az ügylet jelentős eredmény cégünk számára, és erősíti piaci pozíciónkat a magyar ingatlanpiacon”, mondta Stéphan Sonneville, az Atenor vezérigazgatója.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az iO Partners tőkepiaci csapata sikeresen azonosított egy vevőt és új befektetőt hozott a magyar piacra” – kommentálta Furulyás Ferenc, az iO Partners Hungary ügyvezető igazgatója. Az Atenor a RoseVille irodaépület értékesítésére a CBRE és az iO Partners ügynökségeket bízta meg.