Az EY globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten

A tárcavezető nagy elismerésnek és a hosszú távú gazdasági stratégia visszaigazolásának nevezte azt, hogy a több mint 150 országban jelen lévő, nagy-britanniai központú EY épp Magyarországra hozza az újabb beruházását. Kiemelte, hogy a cégnél jól képzett, nyelveket beszélő fiatalok kapnak majd munkát, akiknek biztosított lesz a folyamatos fejlődése. Ez és az ehhez hasonló beruházások szerint segítenek a fiatalok Magyarországon tartásában és a már külföldön élők hazacsábításában.

Beszédében elmondta, hogy Magyarországon jobb a helyzet a koronavírus-válságot illetően, mint általában globálisan, amihez bátor döntésekre volt szükség az oltási és a beruházásösztönzési program terén is. Lesújtó jelentéseket hallani mindenfelől lezárásokról, lassuló gazdasági teljesíményről, újra térdre kényszerülő egészségügyi ellátórendszerekről. Szerencsére azonban nálunk ennél sokkal jobb a helyzet, gazdasági rekorddöntésekről érkeznek hírek, van elég oltóanyag az országban, az egészségügy pedig jól bírja a strapát, fogalmazott.

Tájékoztatása szerint 156 üzleti szolgáltatóközpont működik ma Magyarországon, amelyek több mint 70 ezer embernek adnak munkát, nagyjából 14 ezernek Budapesten kívül. A szektorban dolgozók 83 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagéletkoruk 33 év, 15 százalékuk külföldi állampolgár.

Az EY világszerte vezető szerepet tölt be a könyvvizsgálati, adó-, tranzakciós és tanácsadási szolgáltatások terén. A vállalat globális szolgáltatóközpontja, azaz a Global Delivery Services (GDS) innovatív és stratégiai üzleti megoldásokat kínál az EY tagvállalatai számára a világ minden táján.  

Az új budapesti központ megnyitásával az EY GDS három országban és öt városban lesz jelen Európában: a hazai központ a kezdetekben a cég hazai székhelyén kap helyet. Ez a második központjuk a régióban, hiszen a lengyelországi már tíz éve működik. Emellett az EY még kora tavasszal jelentette be, hogy regionális központokat épít ki Magyarországon, amelynek első lépéseként február 1-jén, Debrecenben nyitott irodát a cég. 

Fotó: azevirodaja.hu – EY-iroda