Az ingatlanberuházások speciális álpadló-igényeit biztosítja a ProInterier

Az ingatlanberuházásoknál és fejlesztéseknél szinte mindig merül fel különleges padlóigény: extrém terhelhetőség, elektrosztatikus vagy elektromos-vezetőképesség, burkolattal kasírozható felület, állítható magasság, bonthatóság és szellőzőképesség. Az álpadlók és annak kereskedelmével és telepítésével foglalkozó ProInterier Kft. álpadló divíziója Horváth Kata vezetésével ezekre a változatos és specifikus igényekre ad megfelelő műszaki megoldást. 

A ProInterier Kft. mint a német Knauf dedikált álpadlórendszer-szerelőcsapata lefedi a magyar piacot a Knauf álpadlótermékek telepítését illetően. A vállalat továbbá kizárólagos forgalmazója és kivitelezője a Prosystem álpadlórendszernek, melynek portfóliójában gipsz és farost álpadlók, szerver és szellőző álpadlóelemek, 20 kN terhelhetőségig terjedő rendszerek és egyedi igényekre szabható különleges műszaki megoldások is elérhetőek. Kiemelt referenciák az elmúlt időszakból:

BakerStreet irodaház / Budapest, Hengermalom út

A belga székhelyű ATENOR ingatlanfejlesztő negyedik hazai irodaprojektje a BakerStreet. A fitout munkák során nyolc emeletre szintenként 100 raklapnyi, összesen 16 000 m² Knauf DB 30 gipszrost, a változó bérlői igények szerint bontható és átalakítható álpadló került kiszállításra, melynek nagy része karbonsemleges Interface modulszőnyeggel került borításra.

A két helyen is megtört vonalvezetésű épületforma hajszálpontos álpadlószabást kívánt meg, illetve a nagy irodatereket megtörő csendszobák és elkülönült irodák álpadlóra ültetett üvegfalrendszeréhez dilatációs sávok és sűrített álpadló lábrendszer lett telepítve. A szerverszobákba speciálisan erre a célra gyártott, antisztatikus vinyllel kasírozott Prosystem 40 CRV acélfegyverzetű álpadló került.

Vincotech / Bicske

A Mitsubishi Electric Corporation leányvállalata, a Vincotech Hungária Kft. bicskei telephelyének kapacitásbővítési és felújítási munkálatai során egy olyan álpadlórendszer kiépítésére volt szükség, amely megfelel a tervezett súlyterhelésnek, az ISO tisztatéri szabványnak, valamint a megrendelő szigorú tisztatéri és szürketéri követelményrendszerének. A project során mind a generálkivitelező Pallér Csarnok Kft., mind pedig a ProInterier csapata a tisztasági szempontokat kiemelten kezelte. Az előírásoknak megfelelő Prosystem 38 PAV farost álpadlórendszere laboratóriumi körülményeket idéző felszerelésben – maszk, hajvédő háló, köpeny, kesztyű, lábzsák – került telepítésre.

A rákasírozott PVC -vel gyártott bontható álpadlók az alattuk futó rengeteg szerelvényt és támasz összekötő traverzeket hozzáférhetővé téve 45cm magasságban, stabil vázrendszeren kerültek telepítésre. A teljes felület jelentős része a padlóra majdan elhelyezendő és jelentős hőt termelő gépek miatt speciális lyukacsos, szellőző acél álpadlóelemekkel lett kombinálva. Ezeknek az elemeknek a pontos pozíciója gondos előtervezést igényelt. További megrendelői kritériumként szerepelt a terhelhetőség, amelyet 3kN/m² -es, azaz 600 kg-os pontterheléssel, vagyis maximum 2400 kg/lapterheléssel (600 x 600 mm/lap) biztosít a Prosystem 38 PAV típusú álpadló modellje. A közlekedő rámpák vezetőképes EC nora gumiburkolatot kapnak.

A Vincotech beruházása a szigorú előírások és speciális igények miatt szakmailag az egyik legizgalmasabb, és négyzetméteráron számítva az egyik legköltségesebb hazai álpadlóprojekt. Kivitelezése rendkívüli szakértelmet és precizitást igényel. 

A Richter új központi irodaépülete / Budapest, Gyömrői út

A farost álpadlók már meghódították Európát, és a hazai piacon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Erre a trendre erősít rá a Richter Gedeon új irodaházába – Richter Központ – telepítendő 7500 m² farost alapú Prosystem 38 PA0 típusú álpadló, mely projekt az Epronex Zrt.  fit-out kivitelezésében valósul meg. A nagy mennyiség lerakása kivitelezési bravúr, hiszen az új épület hullámos amőba vonalvezetéséhez precízen szükséges szabni minden oldalsó panelt.

Műemlék épületek

A századelőtti épületek teljes vagy retrofit felújításai sem jelentenek kihívást: a modern műszaki tartalom kiszolgálásához tökéletesen illenek az említett álpadlórendszerek. Speciális Prosystem CRV40 álpadlórendszer szolgálja ki a szerverszobák igényeit, az elektromos és gépészeti vezetékek pedig zökkenőmentesen elvezethetőek bontható vagy nem bontható, gipsz vagy farost álpadlókban egyaránt. Az álpadló lapokra igény szerint telepíthető számos fajta burkolat, akár restaurált faparketta is.  

A fent említett álpadlórendszerek korlátlan megoldást kínálnak az ingatlanfejlesztőknek.