Az IP West irodaház WELL GOLD minősítést kapott

A CA Immohoz tartozó IP West irodaház a legelső meglévő épület Budapesten, amely elnyerte a WELL Gold minősítést. A dél-budai alpiacon elhelyezkedő irodaépületben jelentős beruházásokat végzett el a CA Immo az elmúlt években.

A legmagasabb minőségi szabványok biztosítása érdekében a CA Immo elindította az IP West irodaház WELL Core tanúsítási folyamatát, és sikeresen megszerezte a WELL Gold fokozatot. A WELL Building StandardTM (WELL) egy nemzetközileg elismert szabvány az épületek egészségének és jólétének javítására, valamint a levegő, a víz, a fény, a mozgás, a hőkomfort, a táplálkozás, a zaj, az anyagok, a szellemiség és a közösség kategóriáiban támogat intézkedéseket (wellcertified.com). Ezen túlmenően az épület a BREEAM-In-Use Very Good minősítésével a legmagasabb fenntarthatósági szabványoknak is megfelel.

Az IP West irodaház egy modern, környezetbarát létesítmény, amely korszerű technológiákat alkalmaz és kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt az egészség, a kényelem és a fenntarthatóság elősegítése érdekében. Az irodaház közös területeinek átfogó revitalizációja során új közösségi funkciókat alakítottak ki, hogy ideális munkakörnyezetet biztosítsanak az épületben dolgozók számára. Ezek közé tartozik a coworking rész, a fitness-részleg, a könyvtár, a tágas társalgó biliárdasztallal és csocsóval stb., valamint egy csendes, belső kert.

Varga Judit MRICS, a CA Immo Hungary ügyvezetőj elmondta: “A nemzetközileg elismert WELL Gold minősítés megszerzése büszkeséggel tölt el bennünket, és megerősíti, hogy épületünk nemcsak műszakilag felel meg az A-kategóriás irodaépületek legmagasabb követelményeinek, hanem a bérlőink jogosan magas, az egészséges és inspiráló munkakörnyezettel szembeni elvárásait is teljesíti.

Kelecsényi Dóra, a CA Immo Vezető Bérbeadási Menedzsere hozzátette: „Az IP West megújuló terei és a bérlők kényelmét szolgáló újonnan megvalósított szolgáltatások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy számos hazai és nemzetközi cég választotta új székhelyéül az épületet. Ezúton szeretnénk megköszönni régi és új bérlőinknek, hogy az IP West irodaházunk mellett döntöttek.”

Az IP West mintegy 32100 négyzetméternyi irodaterületet és közel 800 parkolóhelyet foglal magában. A Budapest XI. kerületében, Dél-Budán, a Dunától nyugatra, a Rákóczi híd lábánál található épület kiváló közúti és tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik. A jó elhelyezkedés és infrastruktúra mellett az irodaház rugalmas irodai konfigurációkat és magas műszaki színvonalat garantál. Az udvar a kávézójával és a éttermével ideális hely a pihenésre és a töltődésre.

2023. december 31-én a CA Immo magyarországi portfóliója nyolc budapesti irodaházból állt, összesen mintegy 180000 négyzetméter bérbeadható területtel és körülbelül 382 millió euró könyv szerinti értékkel. Minden magyarországi épület rendelkezik BREEAM-In-Use Very Good vagy LEED Gold fenntarthatósági tanúsítvánnyal.