Az RICS-minősítés a legmagasabb felkészültséget biztosítja az ingatlanpiacon

„Mivel az RICS az egyéni tagok és a cégek esetében egyaránt szabályozó testületként funkcionál, és szigorú követelményeket támaszt folyamatosan tagjaival szemben, az ügyfelek esetében pedig biztosítja a szektorban egyedülálló bizalom alapjait. Az RICS által létrehozott standardok világszerte elismertek a tágabb ingatlanszakma által is, ezek betartása elősegíti a bizalom kialakítását az iparágban, valamint pozitív változásokat generál a piacokon. Az ingatlanszakma komoly változásokon megy keresztül, a piaci transzparencia további növelése minden szereplő egyértelmű érdeke.” – mondta Orcsik Anna, az RICS közép-kelet-európai regionális vezetője.

A CBRE-nál hat RICS-minősített kolléga dolgozik a tanácsadás, négy az értékbecslés, három a vagyonkezelés területén, illetve a cég ügyvezető igazgatója is RICS akkreditált szakember. Ilyen magas számú RICS szakember egyetlen cégnél Magyarországon egyedülálló.  A taggá váláshoz a jelentkezők egy többlépcsős folyamat során demonstrálják szakmai és etikai hozzáértésüket.

Grátzer Anita és Ethan Fien személyében nemrégiben új tagokkal bővült az RICS Magyarországon. “Az RICS tagságegy komoly felkészülési folyamatot követő sikeres vizsga után szerezhető meg. Ennek része egy, a jelentkező szakmai hátterétől függő hosszúságú és tartalmú részletes dokumentáció, amely tartalmazza a munkatapasztalatainkat, eredményeinket és személyes kompetenciáinkat.” – mondta Ethan Fien MRICS, a CBRE vezető értékbecslője.

A tagsági vizsgainterjú során egy RICS-tagokból álló bizottság előtt kell demonstrálnia a jelentkezőnek vezetői rátermettségét, szakmai felkészültségét és az RICS-specifikus szabványok és irányelvek kimerítő ismeretét, ezen belül is kiemelten az etikai és magatartási irányelveket. Az egész felkészülési folyamat során RICS-minősített tanácsadó segíti a jelentkezők munkáját, valamint ő dönti el, mikor tartja vizsgára késznek a jelentkezőt – felkészültsége alapján. Az RICS megfelelő kereteket biztosít a további fejlődéshez is, illetve fenntartja a jogot a tagok szakmaiságának ellenőrzésére. A CBRE munkáltatóként elkötelezett, hogy jelöltjei számára teljeskörű pénzügyi és szakmai támogatást nyújtson a tagság megszerzésének folyamata során, valamint támogatja munkatársai további szakmai fejlődését.  

“Az ügyfelek számára a CBRE RICS által akkreditált szakemberei a legmagasabb piaci standardok iránti elkötelezettséget, kiváló munkaminőséget, szigorú etikai irányelveket, átláthatóságot, megbízhatóságot és maximális professzionalizmust garantálnak az iparág különféle területein.” – tette hozzá Jakab Zsolt MRICS, a CBRE senior befektetési tanácsadója, az RICS Magyarország igazgatósági tagja.