Belvárosi történelmi épületeket vásárolt a WING

Két, Budapest belvárosában lévő, történelmi épületet vásárolt a WING, ami által értékes elemekkel bővült a cégcsoport budapesti ingatlanportfóliója. Az Andrássy út 93. szám alatt található ingatlan egy reprezentatív, történelmi irodaépület, amely a Diplomata-negyedben helyezkedik el. Az impozáns épületkülső és a műemlékvédelem alatt álló exkluzív történelmi tárgyaló mellett földalatti parkoló és hangulatos belső kert teszi egyedivé az épületet. A Báthory utca 12. szám alatt található ingatlan az 1920-as évek elején épült, és irodák találhatók benne. 

Mindkét épületben több évre szóló érvényes bérleti szerződéssel rendelkeznek a jelenlegi bérlők. A történelmi múlttal bíró épületek megvásárlása jól illeszkedik a WING hosszú távú startégiájába, amely alapján a fejlesztések mellett, akvizíciók által is bővíti az ingatlanportfólióját jelentős potenciállal, komoly értékkel bíró ingatlanokkal. A magyar tulajdonú vállalat előbbi mellett küldetésének is tekinti a Budapest arculatát meghatározó magyar építészeti örökség megőrzését.

Báthory utca 12.

„A WING alap tevékenységét képezi Magyarországon az ingatlanfejlesztés általi értékteremtés, amely sok esetben a meglévő építészeti örökségünk felújításával, új életre keltésével valósul meg. A mostani tranzakció által így a tevékenységünkhöz szorosan kapcsolódó, jelentős potenciállal bíró épületek kerültek az ingatlanportfóliónkba” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép: Andrássy 93.