Bemutatjuk a CORTEVA új irodáját, amely legyőzi a home office-t

A CORTEVA Agriscience Hungary Zrt. 2023 februárjában költözött be az új irodába. A vállalat célja az volt, hogy egy olyan vonzó, humánus teret hozzanak létre, amely meggyőzi a munkatársakat: érdemes visszatérni a home office-ból. Bemutatjuk Az Év Irodája újabb pályázóját!

A tervezés és kialakítás során nagy kihívás volt, hogy az állandó irodai jelenléttel bíró dolgozóknak a korábbihoz képest kevesebb, mintegy feleakkora alapterületen kellett kényelmes munkakörülményeket biztosítani, ugyanakkor integrálni kellett a formális és a kötetlenebb találkozások helyeit.

A vállalat 2022 nyarán kezdte el felkutatni azokat a partnereket, akikkel közösen sikerre viheti a “nagy költözés” projektet, miközben fél év múlva, azaz idén februárban már el is foglalták a dolgozók az új munkahelyet. A két dátum közötti rövid időszak nagy nyomást helyezett a projektben résztvevő szakemberekre, ezért nagyon fontos volt az aktív és hatékony kommunikáció a siker érdekében.

De az eredmények önmagukért beszélnek. Az új irodában alkalmazott színekben tökéletesen visszaköszön a cég mezőgazdasági profilja. A nyitott irodatérben – az épületkontúrt lekövetve – a zöld szín kapott főszerepet. A padlóburkolatban, az álmennyezeten, a falakon és a bútorkárpitokon végig vitt colorblock megoldással választották le vizuálisan a kollaborációs teret a neutrális és néhol sárga színekkel jelzett csendes munkaterülettől.

Ugyanezt a megoldást alkalmazták a tervezők a vendégfogadó térben a brand kék alapszínének beemelésekor, illetve a konyha terében a kiszolgáló funkciók megkülönböztetésekor. Az ergonómiára és a kollégák jóllétére nagy hangsúlyt fektetve a  legprofesszionálisabb bútorokkal rendezték be az irodát, ahol az élő növények az igazi wellbeinget hirdetik.

Tervező: DVM Group

December 15-éig itt lehet jelentkezni Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyekre.