Bemutatjuk a WorldQuant munkahelyét a csodálatos Szabadság téri palotában

A nemzetközi befektetési elemzéssel foglalkozó WorldQuant az elmúlt pár évben több ütemben bővítette a Freedom Palace irodaházban kialakított irodáját. A legújabb fejlesztés keretében újabb irodaterekkel, változatos tárgyaló- és fókusz-szobákkal, illetve egy közösségi zónával gazdagodott a cég munkahelye, amely Az Év Irodája versenyen is megméretteti magát.

A design a cég profilját és értékeit tükrözi, miközben minden ütemben új értelmezéssel folytatja az itt dolgozók által már ismert munkakörnyezetet. Az irodaterek, tárgyalók és fókusz-szobák a vállalat tevékenységére, azaz a piackutatások globális horizontjára reflektálnak azáltal, hogy míg az első irodában az élénk színek, felületek és berendezési elemek különböző földrajzi régiók tematikáját követték, addig a másodikban a bolygót behálózó kapcsolatokat jelenítették meg. Most pedig a harmadik fázisban az áruk részletei inspirálták a tervezést.

Arculati elemek

A WorldQuant irodájának belsőépítészete mindegyik ütemben a megbízó módszereit, filozófiáját, értékeit kívánta bemutatni. A piackutatás és elemzés két alapvető jellemzőjéből, a globalitásból és a kvantitatív, analitikus módszerekből kiindulva született meg a koncepcionális belső rend. Az egymásba szövődő, körkörös közlekedőket fából készült fal- és mennyezetburkolatok kísérik, amelyek váltakozó mérete és elrendezése a gazdasági adatok számsoraira és mintázataira reflektál.

A tárgyalók és a videokonferencia fülkék tereiben a globális helyszínek és kapcsolatok, valamint a tradicionális áruk tematikái egyesítik a grafikai elemeket, a stíluselemként használt világítótesteket, valamint a bútorok és a szőnyegek színharmóniáit. A munkahely így egyszerre invitálja a változatos faburkolat dinamikus nézőpontjainak felfedezésére és a metaforákon keresztül szimbolikus utazásra a világ különböző pontjai közötti gazdasági kapcsolatokat kutató szakembereket.

Modern struktúra egy klasszikus palotában

A Szabadság téri palota ívelt alaprajzú, kéttraktusos térszerkezete komoly kihívást jelentett egy korszerű, együttműködésre épülő és többféle munkamódra lehetőséget adó munkakörnyezet számára. A szűk belső traktus adottságai és a sok zárt tárgyaló közötti ellentmondást úgy sikerült feloldani, hogy egy jól tagolt, átlátható, de el is különülő terek láncolatából összeálló struktúra alakult ki.

Az üvegfalú tárgyalók sora előtt a kibővített és már lounge-ként is funkcionáló közlekedő nem csak a tárgyalók könnyű elérhetőségét biztosítja, de teret ad a találkozásoknak, a közösségen belüli kommunikációnak is. Az irodaterekbe átvezető gardrób-előterek is ide illeszkednek, úgy oldják meg az elmélyült munka és a hangosabb közösségi terek elválasztását, hogy közben a két tér akadálytalan kapcsolatát is fenntartják.

Minőségi munkakörnyezet

Az irodaterekben elsődleges szempont volt a munkakörnyezet ergonómiájának tökéletesítése. Az állítható, többféle munkavégzést lehetővé tevő asztalokkal személyre szabhatók a munkaállomások, az asztalokra rögzített paravánok gondoskodnak az akusztikai komfortról. Az irodatér a vizuális környezet nyugalmával, a fafelületek otthonosságával, a luxust és a sematikus ürességet is elkerülő magabiztos kisugárzásával támogatja a munkában való elmélyülést.

A nagy koncentrációt igénylő munkát ellensúlyozó kikapcsolódásnak az irodaterektől elválasztott étkező-társalgó és az új közösségi kreatív- és előadótér biztosítanak helyet. Ezekben a zónákban egymásba szövődik a kétféle belső rend, így egy emberközpontú, barátságos elegancia és otthonosságot sugárzó munkakörnyezet jött létre.

Tervezők: Dr. Alexa Zsolt, Rabb Donát, Dr. Schreck Ákos, Bessenyey Sarolta, Gelányi Henriett, Kis Ferenc, Marót Panka, Turai Balázs

A versenyre november 30-ig lehet itt jelentkezni.