A Codic Hungary nagy hangsúlyt fektet a sokszínűség támogatására

A Codic Csoport több mint 50 éves fejlesztői tapasztalattal és kiterjedt nemzetközi jelenléttel rendelkezik, Magyarországon a 2010-ben átadott, 17 000 m2 bérbeadható területű, azóta is sikeres Krisztina Palace fejlesztőjeként vált ismertté. Jelenleg három folyamatban lévő projektje van: a hamarosan átadásra kerülő Green Court Office, a kivitelezés alatt álló HomeWork, valamint a tervezési fázisban lévő Modiano. 

A hangsúly minden projekt esetében az emberközpontú tervezésen és a minőségen van, olyan épületek létrehozásával, amelyek hosszú távon ki tudják szolgálni a bérlői igényeket, hatékonyak és adaptálható, flexibilis terekkel készülnek fel a jövő igényeire. A vállalat ennek garanciájaként az arany fokozatú Access4youⓇ Design minősítést szerezte meg, melyet a fejlesztés befejezésekor Design & Building minősítés fog felváltani. A minősítés és az Access4you európai tanúsító védjegy értelmében mindhárom ingatlan akadálymentes, hozzáférhető környezetet biztosít a speciális igényű emberek, közöttük fogyatékossággal élők részére.

László Gergely a Codic Hungary projektmanagere hozzátette: „az esélyegyenlőség vagy épp az akadálymentesség napjainkban már olyan alapvetések, amelyeknek a mai kor épületeinek és az általunk létrehozott épített környezetnek feltétel nélkül meg kell felelni. Nem is volt kérdés, hogy beruházásaink tervezése és későbbi megvalósítása során figyelemmel legyünk a speciális igénnyel élő embertársainkra, legyen szó akár mozgásszervi, érzékszervi, audiovizuális akadályokkal előkről, vagy épp az idősekről akiket szintén ide sorolhatunk. Nem titkolt szándékunk, hogy megannyi versenytársunkkal közösen példát mutassunk társadalmi szolidaritásból és egyenlő esélyt adjunk mindenkinek, aki fejlesztéseinkben akár bérlőként, partnerként vagy látogatóként megfordul.„

Hatékony együttműködés, kevesebb módosítás

Minden szempontból könnyebb és hatékonyabb olyan épületet tervezni, amely megfelel az akadálymentes használat elvárásainak, mint később módosítani, esetleg átépíteni. Ezért a Codic jelenleg futó projektjeinél már a tervezési fázisban kiemelkedő szempont volt az akadálymentesítés, hogy ezek a megoldások az épület és a terek szerves részét képezzék. A közös területeken megvalósított akadálymentesítés ösztönzőleg hat a bérlőkre is, hogy az irodaterek kialakításában hasonló módon járjanak el.

„ Az Access4you alapelveivel a Codic már a koncepció bemutatásától fogva teljes mértékben azonosulni tudott. Fontos számunkra, hogy a hatályos szabványokon túl a valódi használók által megfogalmazott igényeket is ki tudjuk elégíteni ezáltal megteremtve az egyenlő esélyeket korlátozás nélkül mindenki számára. Ennek jegyében a most induló projektjeink mind a legmagasabb Access4you minősítés elérését tűzték ki célul. Speciális volt a Green Court Office projektünk abból a szempontból, hogy a kivitelezés befejezési fázisában lett minősítve. Ennek ellenére ebben az esetben is viszonylag kis befektetéssel el tudtuk érni azt, hogy a babakocsis anyukáktól a speciális igénnyel élőkig mindenki számára könnyen elérhető legyen az épület. „ – jegyezte meg Szilvási Pál, a Codic Hungary project managere.