Eladták a Terrapark Next A&B irodaház-komplexumot Budaörsön

Az akvizíció az Alap stratégiájával összhangban zajlott, amely a hozzáadott értékkel rendelkező és „core plus” irodai, logisztikai és ipari ingatlanbefektetésekre irányul Közép-Európa olyan fontos piacain, mint Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban. Az ingatlan Budapest délnyugati részén, a budaörsi irodaparkban található, így könnyen megközelíthető az M1-es és az M7-es autópályán. A két épület összterülete 28 500 négyzetméter és jelenleg olyan multinacionális vállalatok bérlik, mint például az Invitech, a Tchibo, a Continental, vagy a Türk Telekom.

A Terrapark a már meglévő bérleti szerződések meghosszabbításával és az üres területek kiadásával vonzó rövid- és középtávú lehetőségeket nyújt az értéknövelésre. Az M7 igyekszik a helyszíni szolgáltatásokat, valamint az ingatlaneszköz fenntarthatóságát továbbfejleszteni.

Az M7 CEREF II eddig nyolc, mintegy 110 000 négyzetméter összterületű ingatlaneszközt vásárolt Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban. A 2020-as első zárást követően az Alap rendelkezésére álló forrást mostanra sikerült szinte teljes egészében befektetni. Az Alap célösszege a tőkeáttétellel együtt hozzávetőleg 100 millió Euró.

Magyar Balázs, az M7 Real Estate magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „a Terrapark megvásárlása egy újabb jelentős akvizíció a CEREF II-es alapunkba. Továbbra is aktívak maradunk központi piacainkon, azaz Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban, ahol folyamatosan keressük az új lehetőségeket az Alap számára, miközben az M7 CEREF I portfóliónk vagyonkezelési programját is teljesítettük”.

„Az M7 az új, közel 28 500 négyzetméter területű irodaház-komplexummal való bővüléssel meghatározó szereplővé vált a budaörsi irodapiacon. A Budapesthez való közelség ellenére a budaörsi régió kínálata korlátozott magas színvonalú irodahelyiségek terén, így a Terrapark előnyös helyzetben van a magas kihasználtság eléréséhez. Célunk, hogy rugalmassággal és kulcsrakész megoldások biztosításával jó partneri kapcsolatot építsünk ki a már meglévő és jövőbeli bérlőinkkel egyaránt.”

Ráduly Tibor, az M7 Real Estate tranzakció- és vagyonkezelője hozzátette: „meg vagyunk győződve róla, hogy a Covid-19 miatti korlátozások enyhülésével a Terrapark széles körben vonzó lesz mindazon bérlők számára, akik zöld környezetben lévő magas színvonalú irodát keresnek Budapest közelében. Aktív vagyonkezelő programunk jó lehetőséget jelent a Terraparkból származó további jövedelemszerzésre, mindemellett folytatjuk a vonzó hozammal kecsegtető lehetőségek megtalálását befektetőink számára az elkövetkező években”.