Épülhet az újabb magasház az Árpád hídnál. Ez lesz az MBH bank új székhelye

Új projekt került be a nemzetgazdaságilag kiemelt ügyeket felsoroló rendeletbe, és bár a jogszabály nem nevezi meg, minden jel szerint az MBH új székháza szerepel az új Közlönyben.

A jogszabályváltozás csak annyit említ, hogy a XIII. kerület 25801/6-os helyrajzi szám alatti „Bankszékház építésére irányuló beruházás” nevű projektről van szó. Ez a Róbert Károly körút és Váci út kereszteződése melletti Agora projekt, annak is az Agora Sky nevű alprojektje, ez derül ki a beruházás honlapján elérhető egyik dokumentumból, írja a hvg.hu.

Az MBH még júniusban jelentette be, hogy a Róbert Károly körút 23-ban építi az új székházát, amely több toronyházból áll majd. Azt is közölték, hogy a területet egy külföldi befektetőtől veszi meg a holding. Az Agora honlapján egyébként leendő projektént ott szerepel egy három irodaházból álló látványterv.

Azt írja az új szabályozás, hogy a keleti torony 90 méteres, a középső torony 78 méter, a nyugati torony pedig 65 méteres lehet. Az Árpád híd pesti hídfőjénél már állnak nagy irodaházak, az Erste-torony, a Duna Tower és az Agora Tower egyaránt 60-65 méter között vannak.

Fotó: agorabudapest.com