Jelentős energiamegtakarítás a Váci Greens D-ben

A Váci Greens D 16 ezer négyzetméteres hasznos területével Budapest és a Váci úti irodafolyosó egyik legkorszerűbb irodaháza: nagy autóipari, pénzügyi szolgáltatók és FMCG-vállalatok otthona. Az 5 évvel ezelőtt zöldszemlélettel és az energiahatékonysági prioritásokkal megépített, „BREEAM in Use” Excellent minősítésű irodaház most újabb szintre lép az épület energiahatékonyságában, -felhasználásában és -beszerzésében.

„Bár a GTC Magyarország ingatlanportfóliója viszonylag fiatal, már egy 5 éves kereskedelmi ingatlan esetében is mérhető és jelentős energetikai megtakarítást eredményezhet a teljes körű energiahatékonysági fejlesztés. Az épület eddigi CC energetikai besorolása a korszerűsítés eredményeként BB-re módosul. A gyorsan változó energiapiac mellett a tervezhetőség és az energiahatékonyság most olyan prioritást jelent, hogy a Centerpoint és a Váci Greens D után ezeket az átalakításokat valamennyi hazai projektünknél megvalósítjuk 2025-ig” – nyilatkozta a Váci úti épület fejlesztéséről Gárdai János, a GTC Csoport operatív igazgatója.

2023 második negyedévére elkészülhet a Váci Greens D épületének teljes körű energetikai fejlesztése. Mivel az irodaházak energiafogyasztásának több mint 60 százalékát az épület fűtése és hűtése teszi ki, a beruházás elsődlegesen a korábbi környezetszabályozási rendszerek leváltását és kiegészítését célozza az új, korszerű hőszivattyús megoldásokkal. Ezek nemcsak a közismert energiahatékonyságukkal, de a maradékhő újrahasznosításával is csökkentik az épület primer energiaigényét.