Ezért okos ennyire a MOL Campus!

Az informatikai hálózat előkészítésére is meglehetősen sok időt fordítottak, hiszen két év alatt az ügyféligények pontos felmérése alapján készültek el az egyes informatikai hálózatszegmensek és kiberbiztonsági megoldások részletes tervei, illetve a megvalósításhoz szükséges eszközök listája. Többek között az épületet 325 darab IT-hálózati- és kiberbiztonsági eszköz, emellett több mint 700 Wi-Fi Access Point szolgálja ki. Összehasonlításképp egy átlagos irodaházban 40-45 hálózati eszköz és jellemzően 150-200 Access Point található, írja a vg.hu.

Az informatikai hálózat felépítéséhez több mint 650 kilométernyi réz UTP-kábelt, és több mint 80 kilométernyi, 48 szálas optikai kábelt használtak fel. Az épületben a legmodernebb, többrétegű információ- és kiberbiztonsági megoldásokat tervezték és valósították meg. A Campus épületének informatikai megoldásai az átlagnál is fokozottabban, többszörösen biztosítva érik el mind a Mol adatközpontjait, mind a felhőalapú szolgáltatásokat és az internetet. 

Az IT-hálózat több mint ötvenféle audio-video-, IoT-, épületautomatizálási és épületmenedzsment-, illetve fizikai biztonsági rendszer számára biztosít elérést a Mol adatközpontjai, a felhőszolgáltatások és az internet felé. Ebben az irodaházban akár több ezer munkatárs is élőben követhet figyelemmel mondjuk egy online dolgozói fórumot. Szintenként százas nagyságrendben elhelyezett szenzorok figyelik és reagálják le a változásokat. 

A dolgozói komfortérzet és az energiahatékonyság érdekében automatikusan kapcsolódik be a szellőzőrendszer, vagy húzódnak le az árnyékolók, ha nagyon besüt a nap. Huszonkilenc emeletet természetesen senki nem jár végig, hogy a kollégák után lekapcsolja a villanyt, így mozgásérzékelők jelzik a rendszernek, ha már valahol nincs szükség a világításra. Az IoT-rendszerek naponta több tíz gigabájtnyi adatot szolgáltatnak automatikusan az épületről, amit mesterséges intelligencia dolgoz fel, és ennek alapján vezérli az épület automatizálását.