Fixáló nélkül lerakni a modulszőnyeget?

„Amikor először megláttam a TacTiles ragasztó csíkokat, pontosan azt éreztem, amit az Interface Net effect, halászhálóból készült modulszőnyegeinél. Büszkeség egy olyan céghez tartozni, ahol minden lehetőséget megragadnak arra, hogy óvják a környezetet és védjék az emberek egészségét.” – egy elégedett megrendelő.

Az Interface a modulszőnyeg kollekcióival komfortos és dizájnos külsővel ruházza fel az egyszerű irodákat, ahol az életünk nagy részét töltjük. Néhány éve már arra is megoldást kínál, hogy mindezt egészségesebb környezetben tegyük. 2006 óta több, mint 40 millió m2 Interface padlóburkolat installálásához használtak fel TacTiles-t, amely több szempontból is kiváló a modulszőnyeg telepítéséhez. Megszűnteti a fixáló használatát, másrészt bárhol lerakható, nem kell speciális aljzatkezelés, használata összeköti a modulokat, mellyel egységes felületet hoz létre. Az egyetlen olyan lerakási megoldás, amelynek használata hozzájárul az épületek LEED minősítéséhez.

Nincs káros és kellemetlen szag
Használata könnyű és még időt is lehet vele spórolni. Amellett, hogy nincsenek káros és kellemetlen szagok, az aljzat nincs összeköttetésben a szőnyeggel és lerakás után azonnal igénybe vehető. Az eltávolítás vagy a csere gyors és egyszerű, függetlenül attól, hogy új modult használunk-e. Kétféle TacTiles-t kínál az Interface, az egyik a modulszőnyegekhez, a másik az LVT (PVC) lerakásához. A TacTiles tökéletesen és egyszerűen használható álpadlós felületeken is, ahol könnyen hozzáférhetünk a kábelekhez, melyek az álpadló alatt futnak.

 

A TacTiles könnyebbé teszi a burkolók dolgát is
A szükséges feltételek ugyanazok, mint minden modulszőnyeg vagy LVT installálásánál, miközben az aljzat speciális előkészítése nem szükséges. A TacTiles dobozok könnyen szállíthatók és tárolhatók. Ezáltal sokkal könnyebb kezelni, mint egy vödrös ragasztót. Nem kell száradási időre készülni, lerakása egyszerű, a modulszőnyeg sarkára kell helyezni a TacTiles-t, amelyhez a következő modul sarka illeszkedik. A telepítés a szerszámokat nem kell tisztítani.

„Az irodánk felújításánál magam is szembesülhettem az egyszerű és gyors lerakással. Gyakorlatilag percek alatt métereket haladtak vele a vidám burkolók. Közben nem volt kellemetlen és irritáló szag és a 40-50 m2 es színes, többféle modulból álló nagy tárgyalónk megközelítőleg 1 óra alatt már készen állt a berendezésre.” – egy elégedett megrendelő.

Az egészséges munkahelyi környezet termelékenyebb munkaerőt eredményez A TacTiles használatával nem keletkezik VOC kibocsátás a többi ragasztófolyadékkal szemben és teljesen szagmentes. Ezáltal kevesebb panasz érkezik fejfájásra és dekoncentráltságra azokban az irodákban, ahol TacTiles használatával rakták le a padlóburkolatot.

A TacTiles előnyei: 

• LEED minősítéssel rendelkezik
• 75 x 75 mm-es négyzetek
• PET palackból készül
• 500 TacTiles van egy dobozban (súlya 1 kg – kb. 100 m2 modulszőnyeg lerakásához elegendő)
• Nincs száradási idő
• Könnyű, gyors és tiszta telepítés
• Szinte nulla VOC-t bocsát ki
• Nem okoz sérülést az aljzatban
• Ellenáll a nedvességnek és a hőmérsékletnek
• Könnyű cserélni és újra felhasználni

 

Még több információ: ProInterier és Interface