Fordulat az irodapiacon! Ezzel csábítják be a dolgozókat a munkahelyükre

A technológiai iparágban dolgozók egyre inkább vonzódnak az irodához a társadalmi kapcsolatok miatt, a JLL felmérése szerint a válaszadók 62%-a ezt említette a visszatérés egyik fő okaként. A közösség lesz az új kulcstényező a szektor változó munkahelyi környezetében?

2023-ban a hibrid munkarend a legtöbb iparágban a hivatalos új normává vált, és ez alól a technológiai szektor sem kivétel. Így például a Google és a Meta azon technológiai cégek közé tartozik, amelyek azt követelték, hogy a dolgozók hetente legalább három napra térjenek vissza az irodába. Azonban sok alkalmazott jól érzi magát otthon, a kötetlen munkarend és a szabadság mindig vonzó, ezért nem szívesen utaznak a vállalati kampuszba.

A munkaadók és az alkalmazottak iroda-preferenciái közötti eltérés akut problémává vált, ami akár súlyos munkaügyi következményekkel is járhat. A Meta fegyelmi eljárással fenyegette meg azokat, akik nem voltak hajlandók betartani a cég új munkarendjét. Az IBM is előírta, hogy akik a vállalati irodától 50 mérföldön belül laknak, heti három alkalommal meg kell jelenniük az irodában.

Azonban még mindig vannak olyan technológiai cégek, amelyek teljes mértékben távoli munkavégzési lehetőségeket kínálnak, ezért fokozódik a verseny a szakképzett dolgozókért. Ennek során pedig a cégek mindent megtesznek azért, hogy az irodák az otthoni kényelemnél komfortosabb feltételeket kínáljanak. A munkaadók egyes munkaterületeket, szolgáltatásokat szinte szállodai nívón kínálnak, nem beszélve a szabadtéri terekről, ahol sportolni és szórakozni lehet. Azonban sokszor ez is kevés, hiszen az alkalmazottak ezeket az opciókat otthon vagy közvetlen környezetükben szintén elérhetik ingázás nélkül.

Nem élhetünk egyedül!

A munkahely azonban egy dologban verhetetlen, amit a távmunka nem tud kínálni, ez pedig a közösség. Úgy tűnik ugyanis, hogy a kollégákkal történő kapcsolattartás és -építés előkelő helyen áll a dolgozók preferenciái között. A JLL egyik 2023 őszi jelentése szerint a technológiai iparágban dolgozó válaszadók 62 százaléka az intenzív közösségi kapcsolatokat említi, amely arra ösztönzi őket, hogy visszatérjenek az irodába hetente legalább három napra.

Érdekes módon a tech szektorban tevékenykedő munkavállalók ebben eltérnek más iparági dolgozóktól. A JLL adatai szerint ugyanis az összes iparág közül a válaszadók kevesebb mint fele, egészen pontosan 47 százaléka tartja a személyes kapcsolatokat az irodába való visszatérés legfőbb vonzerejének. De mi a titok a technológiai cégeknél? Valószínűleg itt a dolgozók közösség iránti erőteljesebb ragaszkodása a munka természetéből fakadhat, amely általában projektalapú módon történik az esetükben.

A brit Leesman munkahelyi elemző statisztikái szerint a tisztán technológiai üzletágakban a válaszadók 6-12 százaléka jelzi, hogy nincs rutinjuk abban, hogyan kellene dolgozni egy munkahelyen. A projektalapú munka sajátossága ugyanis, hogy bár az első fázisban a kollégák akár két hétig is nagyon intenzíven dolgozhatnak együtt, az azt követő hónapokban már jön a home office magánya. Sok munkafázisban persze lényeges elem a csend és a teljes nyugalom – kódolás, programozás, tesztelés stb. –, amit a távmunka jobban tud biztosítani.

Ugyanakkor itt jön a csavar, hiszen könnyen elképzelhető, hogy az otthoni iroda kényelme ellenére ezeknek az embereknek nagyobb szükségük van az emberi interakcióra, mint más iparágak dolgozóinak. Nem véletlenül a tech szektor irodái nem is a munkára összpontosítanak, hanem a közösségi eseményekre.

A JLL szerint a felmérésben résztvevő, technológiai ágazatban tevékenykedő cégek csupán 15 százaléka nem kínál rendezvényeket a munkahelyen, szemben az összes iparág 29 százalékával. Vagyis kulcsfontosságú lesz a közösségi programok lehetőségének biztosítása a jövőben, hiszen a laptopok előtt napokig, hetekig, hónapokig ülő munkatársak a home office kényelme ellenére elmagányosodnak, a kiégés továbbra is fenyegető pszichés tényező, ahogy azt már a pandémia idején megtapasztalhattuk. Vagyis a vállalatok továbbra is az otthonnal versenyeznek, azonban már van a kezükben egy aduász, amit ha jól játszanak ki, akkor az iroda él és virul.

Fotó: Getty Images