Szervezeti átalakítás a Futureal-csoportnál. Tatár Tibor távozik

A Futureal Development Közép-Európa meghatározó kereskedelmi ingatlan fejlesztője, amely most szorosabbra fűzi az együttműködést a cégcsoport ingatlanbefektetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó Futureal Investment Partner üzletágával. Az irányítást Karol Pilniewicz, a Futureal Investment Partners vezérigazgatója és befektetési igazgatója, és David Hendrych, a Futureal pénzügyi és operációs igazgatója veszi át. Az új szervezetben Karol Pilniewicz a befektetésekre, az eszközteljesítményre, a bérbeadásra és a kereskedelmi csapatok napi szintű támogatására összpontosít, míg David Hendrych a beszámolókért, illetve a pénzügyi és működési feladatokért felel.

A jövőben a Futureal arra fog összpontosítani, hogy közép-európai tevékenységét egész Európára kiterjessze, és nagyobb hangsúlyt fektessen a kereskedelmi ingatlanok felújítására és átalakítására. A piacon hirtelen hatalmassá nőttek az elvárások azokkal a kereskedelmi épületekkel szemben, amelyek elavultak vagy az új ESG- és energetikai követelmények tükrében gyorsan korszerűtlenné válnak. Az új stratégiánk pedig a megváltozott igényekhez igazodik. „A Futureal-csoport folytatja tovább a bővülését, hatalmas lehetőségeket látunk a zöld befektetéseink kibővítésére és a nemzetközi terjeszkedésre. Az új szervezeti struktúra által biztosított, nemzetközi szinten integrált működés pedig komoly versenyelőnyt jelent majd a cégcsoport számára” – hangsúlyozta Futó Gábor, a Futureal-csoport társalapítója és társtulajdonosa. Ezzel párhuzamosan a Futureal-csoport ugyancsak aktív befektető marad az irodai, kiskereskedelmi, logisztikai és BTR szektorban is, közel 2 milliárd euró értékű eszközt kezelve az EMEA régió különböző országaiban.

Az új stratégiával teljes mértékben egyetértett, azonban közel 20 év után Tatár Tibor, a Futureal Development korábbi vezérigazgatója úgy döntött, hogy elhagyja a vállalatot személyes okok miatt, amelyek szűkebb földrajzi régióhoz kötik. „Tibornak kiemelt szerepe volt abban, hogy a Futureal Development a régió egyik legnagyobb fejlesztőjévé és befektetés-kezelőjévé vált, amely 500.000 négyzetméteren több mint 1,6 milliárd euró értékben valósított meg kereskedelmi és irodaprojekteket. Beruházásaink olyan teljes városrészeket hoztak lendületbe, mint a Corvin Sétány, vagy a Dél-Buda Városközpont. Hatalmas megtiszteltetés volt közösen felépíteni és sikerre vinni az üzletágat az elmúlt két évtizedben” – tette hozzá Futó Gábor.

„A Futureal kiváló szakértői csapatát irányítva számos, a közép- és kelet-európai régió meghatározó kereskedelmi projektjének fejlesztésében vehettem részt. Büszke vagyok a Futurealnál felépített csapatunkra, akik arra hivatottak, hogy a jövőben még nagyobb sikereket érjenek el” – mondta Tatár Tibor.

Fotó: Budapest ONE