Hamarosan átadják a Millennium Gardens irodaház második ütemét

Az irodakomplexum második ütemének, a város egyik legmodernebb és legzöldebb irodaházának közelgő átadása kapcsán beszélgettünk Makk Károly Dömötörrel, a TriGranit bérbeadási igazgatójával.

– Mi volt a TriGranit fő motivációja a Millennium Gardens irodakomplexum második ütemének fejlesztése során?

– Az épület teljes mértékben megfelel az ESG (Environmental, Social, Governance) irányelveknek, ahol az ESG direktívák kiemelt prioritást élveznek. Az épület még egy instabil, recessziótól szenvedő piacon is képes magára vonni a megfelelő érdeklődést, különösen a multinacionális vállalatok körében. Az épület a Revetas Capital „ESG & Carbon Neutrality 2040” stratégiájának első gyakorlati megvalósulása, melyre nagyon büszkék vagyunk. 

– Hogyan reagáltak a potenciális bérlők és ügyfelek az irodakomplexum második ütemének bejelentésére?

– A piac aktívan és pozitívan reagált, folyamatosan zajlanak az épületbejárások és a potenciális bérlők shortlistázása. A leendő bérlők érdeklődése 300-10.000 négyzetméter közötti területeket ölel fel, ami tükrözi az épület sokoldalú vonzerejét és a kereslet erős és változatos voltát. 

– Milyen szolgáltatások és kényelmi lehetőségek állnak rendelkezésre a bérlők számára a Millennium Gardensben, és hogyan segítik ezek az előnyök a munkavállalók és vállalkozások hatékonyságát? 

– Az Aestella Klinika fogászati- és szépségklinika, a zöld autómosó, a prémium étteremként szolgáló Kantin, a Parkl digitális és automata parkolórendszer, az intelligens épületmenedzsment rendszer, és a tökéletesen megközelíthető lokáció csak néhány a kínálatban. A komplexum közvetlen környezetében másfél hektárnyi zöld terület található, lenyűgöző Duna-parti elhelyezkedéssel rendelkezik és olyan kulturális intézmények szomszédságában van, mint a Nemzeti Színház vagy a MüPA, a város egyik legjelentősebb kulturális központjában. Emellett a rooftop terasz és a lélegzetelálló panoráma a budai hegyekre és a Dunára tovább növelik az irodaépület vonzerejét. Egy ilyen inspiráló környezetben, úgy gondolom, csak hatékonyan és sikeresen lehet működni.

– A kialakított irodaterületek hogyan tükrözik a modern munkahelyi trendeket, és milyen rugalmasságot kínálnak a vállalkozásoknak az elrendezés és az iroda használat terén?

– Az irodaterületek kialakítását a bérlők személyre szabott elképzeléseinek megfelelően tervezzük és alakítjuk ki, ezzel maximális rugalmasságot biztosítva számukra. A nagy, világos terek, az optimális alaprajz és rugalmasan alakítható területek lehetővé teszik a hatékony elrendezést és használatot. Az Access4you elveit követve, a hátrányos helyzetű emberek számára is teljeskörű kényelmi funkciókat biztosítunk, hogy minden bérlő számára könnyen hozzáférhető munkakörnyezetet teremtsünk.     

– Milyen terveik vannak a jövőre nézve a TriGranit bérbeadási igazgatójaként a vállalati irodaterületek terén, és milyen trendekre számítanak az irodafejlesztés területén? 

– A Millennium Gardens kapcsán kiemelnénk, hogy kifejezetten gondoskodtunk egy szintről, amelyet kisebb bérlőknek szentelünk. Itt rövidebb futamidővel és kisebb alapterületű irodákkal várjuk az érdeklődőket. Ez a lépés jól tükrözi a jelenlegi trendekhez való alkalmazkodási képességünket és rugalmasságunkat. Ezenkívül fontos megjegyeznünk, hogy a fit-out kialakítás költségei kezdenek csökkenni, jelenleg 10-15%-kal olcsóbbak, mint a második negyedév végén. Ennek következtében várhatóan jelentős mozgás tapasztalható az irodapiacon.

Továbbá regionális tevékenységeink is zajlanak, aktívan keressük a következő fejlesztési lehetőségeket. Az ingatlanok újrapozícionálásával és alternatív felhasználási módokkal, például irodák lakóingatlanná alakításával, mely projektünk jelenleg Lengyelországban fut, tovább bővítjük tevékenységi körünket. 

– Milyen említésre méltó esemény történt a közelmúltban a Millennium Gardensben?     

– A közelmúltban egy nagyon rendkívüli esemény zajlott a Millennium Gardensben! Egy izgalmas nemzetközi produkció van készülőben Budapesten, egy ismert streaming platform sajátgyártású filmjét forgatják, melynek részben a Millennium Gardens irodakomplexum ad otthont. Ez a projekt is tökéletesen tükrözi a helyszín és az épület egyedülálló karizmáját.      

Fotó: Palkó György

www.trigranit.com www.millenniumgardens.hu/hu