Hamarosan régi fényében ragyog az Andrássy úti Krausz Palota

A Magyar Állami Operaházhoz közeli Krausz Palota századfordulós építészetével meghatározó eleme az Andrássy útnak. Most egy korszerű, magas színvonalú kiskereskedelmi funkcióval is rendelkező irodaházként újul meg Budapest egyik legvonzóbb kerületében, amelynek befejezése egyéves felújítást követően 2023. január végére várható.

„A felújítás során a fő feladatunk az volt, hogy megőrizzük az épület felbecsülhetetlen értékű örökségi értékeit, köztük Lotz Károly freskóit és a gyönyörű homlokzatot, miközben egy csúcsminőségű, modern, „A” kategóriás irodaházat alakítunk ki” – nyilatkozott Jake Lodge, az Avison Young Magyarország felújítási projektért felelős igazgatója. A műemléképület felújítása számos kihívással járt, többek között az épületet az évek során ért számos változtatás visszaépítésével, teljes födémek eltávolításával és az épület gépészetének modern rendszerekkel történő lecserélésével, ezáltal a Krausz Palota egy modern vállalkozások számára alkalmas, üzletileg életképes és prémium kategóriás kereskedelmi ingatlanná változott.

A felújítás most a végéhez közeledik, január végére gyakorlatilag az egész épület megújul. „Jelentős érdeklődést tapasztalunk mind az irodai szintek, mind a földszinti üzlethelyiségek iránt. Talán meglepően hangzik, de a nagykövetségek, pénzügyi és jogi tanácsadók mellett – amelyek ezen a környéken szoktak irodát keresni – úgy tűnik, hogy a feltörekvő technológiai cégek hihetetlenül ki vannak éhezve a Krausz Palotához hasonló prémium belvárosi irodákra. Ők inkább költöznek a sokkal nagyobb presztízst és belvároshoz való közelséget kínáló Andrássy úti irodaházba, mint a Váci úton található irodaházakba” – tette hozzá Jake Lodge. 

Hangsúlyozta, hogy „nem kötöttünk kompromisszumot, amikor egy ilyen tekintélyes épület gondos újrapozícionálásáról van szó Budapest szívében. Annak érdekében, hogy leendő bérlőinknek a modernitás és a történelmi hagyományok kombinációját nyújtsuk, nem riadtunk vissza az anyagok kézzel történő kiválasztásától és a szakértő építészek kiválasztásától, miközben a „BREEAM Excellent” minősítést tűztük ki célul, hogy biztosítsuk az épület hosszú távú vonzerejét a budapesti kereskedelmi ingatlanpiacon.”