Használatbavételi engedélyre vár a HomeWork a Margit körúton

A Margit körút 19-21. szám alatt épült fel az irodáknak és lakásoknak egyaránt otthont adó HomeWork irodaház. A beruházás érdekessége, hogy egy sokáig üresen álló műemléki iskolaépületet is magában foglal. A projekt a jelek szerint a végéhez közeledik, 2023. június 9-én benyújtották a használatbavételi engedély iránti kérelmet az illetékes hatósághoz.

A Codic Hungary 2020 májusában látott hozzá a HomeWork projekt megvalósításához a II. kerület frekventált helyszínén, a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán. A vegyes funkciójú, irodákat és lakásokat is tartalmazó ház Budapest első, 1883-1884-ben emelt iskolaépületének felújításával és – jelentős – bővítésével jött létre. A fejlesztés részét képezi a környező zöldfelületek megújítása is, írja az epiteszforum.hu.

A tervezéskor nemcsak a historizmus korát idéző dísztégla homlokzatú iskolaépületre kellett tekintettel lenni, hanem az igen vegyes képet mutató környezetre is, hiszen a HomeWork szomszédságában található egy barokk templom (Budapesti Országúti Szent István első vértanú templom), valamint a Dugattyús-ház.

A HomeWork épület legfelső két szintjén 15, 40 és 90 négyzetméter közötti lakás kapott helyet, az alsóbb szinteken 3600 négyzetméternyi irodát alakítottak ki. Az apartmanok és az irodahelyiségek belsőépítészeti terveiért a Demeter Design Stúdió felelt.A Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán 500 négyzetméteres parkot, közösségi teret alakítanak ki, a munkálatok jelenleg is zajlanak.