Használatbavételi engedélyt kapott a BakerStreet irodaház, az E.ON új székháza

Használatbavételi engedélyt kapott az ATENOR által fejlesztett, A+ kategóriás, a legszigorúbb  ESG  kritériumok szerint tervezett és megvalósított, dél-budai irodakomplexum, a BakerStreet első, 16.643 m2-es épülete, amely az E.ON Hungária Csoport budapesti székháza lesz és 100%-os kiadottsággal rendelkezik. Az épület bérlői júniusban költöznek.

Az ATENOR 2019-ben vásárolta meg a, XI. kerület, Hengermalom út 18. szám alatti, 5.711 m2-es barnamezős telket, melyen a korábban péküzemként funkcionáló épületegyüttes elbontását követően, 2021-ben megkezdte a 8 emeletes, teraszokat, földszinti éttermet, 4 szintes mélygarázst, belső közösségi térként funkcionáló kertet és sétáló övezetet kínáló irodaépület kivitelezési munkálatait.

A kivitelezési munka megkezdésével párhuzamosan 2021 év elején a szomszédos, 8.326 m2-es telek megvásárlásáról is megállapodást írt alá a fejlesztő, melyen a BakerStreet II. fázisaként Budapest legfenntarthatóbb „A+” kategóriájú, 24.500 m2 bérelhető területű irodaházát fogja létrehozni. A BakerStreet mindkét épülete az ESG-kompatibilis, BREEAM Excellent és Access4You Gold-minősítéssel rendelkezik.

A 10 európai országban – köztük 2008 óta Magyarországon is – tevékeny belga ingatlanfejlesztő ATENOR vezető  komplex városközpont fejlesztőként ismert, aki a közös jövőnk érdekében dolgozik azáltal, hogy fenntartható iroda- és lakóprojekteket hoz létre, melyek  szervesen illeszkednek a városi szövetbe, a körforgásos gazdaságba és parkosított közösségi terekkel, illetve szolgáltatások széles skálájával gazdagítják a közösségeket, amelyekben épülnek.

A brüsszeli tőzsdén jegyzett vállalat 2021-ben CO2-semlegességi tanúsítványt szerzett és kiemelkedő sikereket ért el a zöld finanszírozás területén, zöld kötvények kibocsátásával befektetői részére. 2022-ben szektorvezetői státuszt szerzett az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel, melyet a Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) ítélt oda a nemzetközi ingatlanfejlesztőnek.

Az Artonic tervei alapján megépült BakerStreet komplexum most elkészült 1. üteme, illetve a tervezett 2. ütem kiemelkedő példája annak az előremutató, jövő formáló fejlesztői stratégiának, amely az emberközpontú élményt, a gazdaságosságot, a fenntarthatóságot, az innovatív megoldások alkalmazását és a rugalmas munkavégzési lehetőségeket helyezik előtérbe.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a kivitelezést a kezdetektől mindvégig az eredeti ütemtervünk szerint tudtuk tartani és a használatbavételi engedélyt sikerült határidő előtt megszerezni. Az a tény, hogy a BakerStreet már az átadása előtt 100%-os kiadottsággal rendelkezik, egyértelműen bizonyítja, hogy továbbra is komoly igény mutatkozik a modern, magas műszaki és esztétikai színvonalat képviselő munkahelyek iránt. A BakerStreet környezettudatos és fenntartató elvárásoknak történő megfelelés mellett a csapatban végzett munka otthona, kiszolgálja a megváltozott munkavégzési kultúra igényeit és a környéken lakók jólétét is.” – nyilatkozta Schőmer Norbert, az Atenor Hungary Country Direktora.